"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Munkaruhát álmodnak a legnevesebb dán dizájnerek

2009. február 10.

(Tavaszi kollekció - Koppenhága Divathét)
Kreációikon keresztül a dán divattervezők is részesei lehetnek a 2010 – es Világkiállítás "jóléti tündérmese" elemekre épülő dán pavilonjának.

A dizájnerek nemes küzdelemben mérhetik össze tudásukat az Expo Divatversenyen – jelentette be Lene Espersen dán gazdasági miniszter a Koppenhágai Divathetek megnyitóján.

A miniszter felhívta a dán tervezőket, hogy készítsék el a dán pavilon teljes személyzetének ruházatát a kiegészítőkkel együtt. A dizájnereknek gondolniuk kell a pavilonban dolgozó valamennyi munkatársra, köztük az idegenvezetőkre, az eladókra, a kávézó alkalmazottaira, és az adminisztrátorokra.

A kollekciónak kapcsolódnia kell a pavilon dán és kínai elemeket egyesítő „welfairytales” (jóléti tündérmese - angol szójáték) koncepciójához. A kreációnak hordhatónak és ötletesnek kell lennie stílusban és anyagválasztásban egyaránt, emellett a tervezőknek szem előtt kell tartaniuk a fenntartható fejlődést is.

A személyzet öltözéke a pavilon nyújtotta élmény fontos eleme lesz – fejtegette a miniszter. Hozzátette: a dán divat remek hírnévnek örvend világszerte, ezért határoztak úgy, hogy hazai tervezőt bíznak meg a kollekció elkészítésével. Emellett az Expo remek alkalom arra is, hogy tovább öregbítse a dán divatmogulok hírnevét, és bemutassa az ország kortárs építészetét.

A verseny összdíjazása 150.000 dán korona (mintegy 6 millió forint). Az első díjazott 75.000 dán koronával (kb. 3 millió forinttal) lesz gazdagabb. A tervezőknek augusztus 3-ig kell bemutatniuk pályamunkáikat.

A dán pavilon részletes leírása és képek a pavilonok menüpont alatt.
Kattintson ide >>


Forrás: www.ebst.dk
Képek forrása: www.girldir.com