"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Könyvajánló

2008. szeptember 29.

Valódi különlegességet ajánl olvasói figyelmébe a www.vilagkiallitas.hu.

A HOLNAP KIADÓ gondozásban „Világkiállító magyarok” címmel megjelent monográfia Gál Vilmos történész szakmuzeológus és felesége, Striczki Teréz szakfordító munkája.

A szép kivitelű, gazdagon illusztrált könyv időutazásra csábít: az 1851-ben Londonban megrendezett expótól egészen a 2000-ben Hannoverben tartott világkiállításig repíti az olvasót.






A tudományos alapossággal megírt, pontos tényekre és adatokra támaszkodó mű stílusa mégis könnyed és szellemes. A sorokon valósággal szalad a tekintet, miközben megelevenednek a régi, és nem is annyira régi világkiállítások pavilonjai, bemutatótermei.
A leírások mellett a szerző arra is kitér, milyen maradandó értéket adtak a világnak az expókon bemutatottak, de nem marad el a tanulságok értékelése sem, amiből bátran meríthetnek mindazok, akik grandiózus álmokat dédelgetnek majdani világkiállítások rendezéséről, mint ahogy azok is, akik nem kevésbé ambíciózusan a résztvevők közé csatlakoznának.

A www.vilagkiallitas.hu a Világkiállító magyarok 27 fejezetéből válogat hetente egy-egy részletet. A könyv hasznos segítője lehet iskolai előadásra készülő diákoknak, kellemes esti olvasmányra vágyóknak, a technika vívmányai vagy a történelmi különlegességek iránt rajongóknak egyaránt. Szerkesztőségünk minden igényes olvasnivalóra vágyónak ajánlja a monográfiát.

A könyv részleteit a "Világkiállítások 1851-től" menüpontban találhatják meg.