"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Szingapúr pavilon


Szingapúri pavilon: Zenekarra hangszerelt városi szimfónia - 2009. március 26.


Március 25 – én bemutatták Szingapúr 2010-es Shanghai Világkiállításra tervezett pavilonjának témáját és terveit – tudta meg a www.vilagkiallitas.hu.

A részletes bemutatkozó anyagot szerkesztőségünk négy részletben közli. A szingapúri pavilon látványterve és az arról készült animációs rövidfilm a Pavilonok menüpont alatt tekinthető meg.

A tavalyi tervpályázati kiírás nyertes építész irodája, a Kay Ngee Tan Architects and partners (Kay Ngee Tan és Partnerei Építész Iroda) tervei alapján a Városi Szimfónia (?????) elnevezést viselő koncepció lett a befutó.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A Városi Szimfónia kegyelettel adózik Szingapúr előtt, a városállamra jellemző kulturális harmóniát, haladást és fenntarthatóságát szimbolizálja.

Szingapúr egyedülálló alkotóelemeinek harmóniája ihlette: a haladás és a fenntarthatóság, a városiasodás és a zöld környezet, a tradíció és a modernitás valamint a föld valamennyi szegletéből származó világpolgárok békés egymás mellett élése. A két környezeti terület, amelyek kiegyensúlyozásával Szingapúr sikeresen megbirkózott, a fejlődés és a fenntarthatóság - főként a víz és a zöldövezetek – a pavilon két kiemelt design elemeként is megjelenik.

Messziről a pavilon zenedobozra hasonlít, amelybe zenekari elemeket is beépítettek – lesznek benne szökőkutak, különféle hang – és vizuális játékok valamint egy tetőkert. A négy oszloppal alátámasztott belső szerkezet különböző formájú és méretű szinteknek ad teret, amelyek rámpákkal és lépcsőkkel kötődnek a vázszerkezethez.

Forrás: www.singaporeatworldexpo.com