"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Perui pavilon

Perui Pavilon
2007-ben készült terveKülönleges tervvel lepte meg a perui kormányt egy fiatal helybeli tervezőpáros. A két fiatal építész diplomamunkája témájául választotta a 2010-es Shanghai Világkiállítást, azon belül a nemzeti pavilon megtervezését. A terveket szabad felhasználásra továbbították az ország vezetőinek is. A perui kormány köszönettel fogadta a javaslatot, végül azonban pénzügyi okok miatt úgy döntöttek, hogy a dél - amerikai ország a régió más országaival közösen épített pavilonban jelenik meg.

Az építészek szándéka az, hogy a tervet felajánlják Kínának, így nem kizárt, hogy mégis megépülhet 2010-ben Shanghai-ban. Szerkesztőségünk emiatt úgy döntött, hogy a többi látványtervhez hasonlóan bemutatja a Perui építészek munkáját. Megkerestük a Giancarlo Carmelino Hurtado és Joanna Ibarra Barack tervezőpárost. Arra kértük őket, mutassák be tervüket.

A perui pavilon tervezői a "Jobb város - Jobb élet" mottót tartották szem előtt. A tervezésnél arra a kérdésre keresték a választ, hogyan lehet új technológiákkal fejleszteni a várost úgy, hogy eközben javuljon az ott lakók életminősége.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

"Országunk folyamatosan fejlődik, ezért úgy döntöttünk, a tervben városaink aktuális szükségleteit ötvözzük a spanyolok előtti ősi kultúrák tapasztalataival. Abban az időben ugyanis dinamikusan fejlődtek Peru városai. Peru nézőpontjából közelítettük meg a témát, figyelembe véve biológiai sokféleségét is" - közölte Giancarlo Carmelino Hurtado a www.vilagkiallitas.hu kérdésére válaszolva.

Peru természeti kincsekben a világ egyik leggazdagabb országa. Az ország természeti szempontból kiemelkedő területe a Cordillera de los Andes, a Dél - Amerika nyugati partvidékén végighúzódó hatalmas gyűrt és vetődésekkel tagolt, pacifikus hegylánc.

"A Jobb város - Jobb élet" céljának elérése érdekében a technológiai újítások mellett úgy véljük, természetes környezettel kellene körülvenni városainkat, egyensúlyt teremtve városaink evolúciója és a növekedése között. Egy olyan pavilon tervet készítettünk, amelynek erős és figyelemfelkeltő képei mindenki számára könnyen érthetőek" - tette hozzá Hurtado.

A perui pavilon
Peruvian pavilion "forest"(non-official/thesis project)Tervezők:
Giancarlo Carmelino Hurtado
arquiterco@gmail.com

Joanna Ibarra Barack
joannaib@gmail.com

3D képek: Ysa Jamis Sumar
yjamis@gmail.com