"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Olasz pavilon

Olasz pavilon - 2008. április 30.

Olaszország bemutatta nemzeti pavilonját. A tervet a hivatalos részvételi szerződés aláírásakor hozták nyílvánosságra.

A pavilion neve: The City of Man. Húsz funkcionális modulból áll és szabadon összerakható - a mondta Giampaolo Imbrighi, a pavilon tervezője a sajtókonferencián.

A terv ihletője a Shanghai* nevű hagyományos játék - vázolta az elképzelést a tervező. A játék lényege, hogy a gyerekek leejtenek 20-30 pálcikát egy asztalra és megpróbálják úgy kivenni őket a halomból, hogy a többi pálcika ezzel egy időben ne mozduljon meg. A játék addig folytatódik, míg az összes pálcika el nem fogy az asztalról. Az építész a pavilon alakjának változékonyságát a játékhoz hasonlította.

A nyertes pályaművet 65, az EU teljes területéről érkezett terv közül választották ki - mondta Beniamino Quintieri, a 2010-es Világkiállítás olaszországi főbiztosa

A húsz modul Olaszország 20 régióját képviseli, miközben az egész pavilon egy olasz városkát hoz létre.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A tervben harmonikusan jelennek meg a különböző régiók kultúrális hagyományai. Amikor az emberek besétálnak a pavilonba, olyan érzésük lesz, mintha egy shanghai-i shikumen - stílusú sikátorok és az olasz terek egyesítette városban sétálnának - mondta Quintieri.

Olaszország hatezer négyzetméteres helyet foglalt nemzeti pavilonja számára, aminek egy részét különleges, átlátszó betonból készítik el -tette hozzá a főbiztos.

Hong Hao, a Shanghai Világkiállítás Koordinációs Irodájának az igazgatója, és Quintieri a sajtókonferencia után aláírta a hivatalos részvételiszerződést.

Hong kijelentette, amióta Milanó megnyerte a 2015-ös Világkiállítás rendezési jogát, Olaszország a Shanghai Expo egyik résztvevői között betöltött szerepe felértékelődött. Hozzátette: minden lehetőséget megragadnak majd a tapasztalatcserére.

A legmodernebb technológiákat bemutató területen, az UBPA-n(Urban Best Practices Area) három olasz város: Velence, Bologna és Milanó is kiállíthat 2010 - ben.

*Magyar szóhasználatban: Marokkó vagy Mikádó (a szerk.).

Forrás: www.Expo2010China.com

A GranitiFiandre az Olasz Kormány Shanghai 2010 Expo Bizottságának partnere

2009:04.01.

Shanghai teret ad majd a különböző fejlődési lehetőségek és az új emberi érintkezési formák szembeállításának, előmozdítva ezzel a fenntartható fejlődést, mint célt. Az eseményen, melyen több mint 200 nemzet és nemzetközi szervezet vesz részt, a rendezvény ideje alatt 70 millió látogatóra számítanak.

Az olasz Kormány Shanghai 2010 Világkiállítás Általános Bizottsága bejelentette, hogy a GranitiFiandre céggel kötött megállapodás szerint a cég fő közreműködőként részt vesz a világkiállítás Olasz Pavilonjának kialakításában. A magas minőségű kőporcelán burkolóanyagok gyártásában vezető világcég leginnovatívabb anyagaival készíti el a Giampaolo Imbrighi építész által tervezett épület burkolatait, tökéletesen illeszkedve a Pavilon esztétikai környezetébe, kihangsúlyozva annak építészeti értékét. A 7.000 m2 alapterületű és 18 méter belmagasságú térben különböző méretű testek forognak majd. Mindez mozaikszerű felépítésként értelmezhető, amelyben a különböző alkotóelemek az olasz tartományi hagyományok és szokások sokszínűségének metafórái.

Az Olasz Pavilon olyan termékeket és anyagokat mutat majd be, amelyek az olasz cégek innovációs képességének, dinamizmusának, a városok minőségének javítására szolgáló megszerzett tudás és nem utolsó sorban az ország kiválóságainak megtestesítői, egy szóval kifejezve a "Made in Italy"-t.

A GranitiFiandre igen közel áll az Expo-n megvitatásra kerülő témákhoz: régóta foglalkozik a környezettudatos városfejlesztéssel, nagy hangsúlyt helyezve a minimális környezeti behatást igénylő termékelőállítás kutatására vagy az energiamegtakarítást eredményező legfejlettebb technológiai megoldások kialakítására.

A Szervező Bizottság döntése, hogy a céget partnerei közé választotta a GranitiFiandre Made in Italy tekintélyének és minőségének elismerése: az előremutató anyagok változatos kínálata ismételten lehetőséget nyújt a cég számára, hogy egy ilyen globálisan fontos eseményen részt vehessen. Egy olyan filozófia követéséről van szó, amely ösztönzőleg hat és visszaigazolja azokat az értékeket, amelyeket a GranitiFiandre évek óta közvetít az építészet és a tervezés világa felé.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy Pavilonunkban az olasz gyártók innovatív képességéből született anyagai és előremutató technológiái között fő közreműködőként tarthatjuk számon a GranitiFiandre know how kiválóságának megjelenését, amely cég a "Made in Italy" egyik ékkövét jelenti, a világ előtt hosszú ideje bizonyítva különleges gazdasági, ipari és szervezési képességeit" - mondta Beniamino Quintieri, a Shanghai Expo kormánybiztosa.

Forrás: www.buildinfo.hu