"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Német pavilon

Német pavilon - 2008. május 22.

2009. Hírlevél 1. (PDF, angolul)

További képek és a pavilon koncepciója (Hivatalos sajtóanyag PDF-ben angolul)

Németország bemutatta a nemzeti pavilontervét.

A hatezer négyzetméteres pavilon a "Balancity" nevet kapta, mely a tipikus német városi életet tárja a látogatók elé. A pavilonban azokat a német termékeket mutatják be, amelyek segítenek megoldani a városiasodással járó problémákat.

A német kormány 30 millió eurót (7,5 milliárd Ft) fektet be a pavilonba - mondta Dietmar Schmitz, a 2010-es Világkiállítás németországi főbiztosa. A költségvetési források mellett magántőkét is bevonnak, hiszen több német vállalat is hozzájárul a költségek finanszírozásához.

Naponta mintegy 50.000 látogatóra számítunk. Ez azt jelenti, hogy az előzetes becslések szerint több, mint 9 millióan tekintik meg a német pavilont - tette hozzá a főbiztos.

A pavilon három lebegő térből és egy kúp alakú szerkezetből áll, ami világos és elegáns érzetet kelt - mondta Lennart Wiechell, a pavilon tervezője. A kúp alakú terem 750 látogató befogadására képes. A másik kiállító teremben egy Hamburg városa alapján megépített kikötői panorámát jelenítenek meg.

A tervet a hivatalos részvételi szerződés aláírása után megtartott sajtókonferencián hozták nyilvánosságra. Az építkezés hónapokon belül megkezdődik és 2010. áprilisában fejeződik be - mondta Schmitz.

Forrás: www.Expo2010China.comA német pavilon: Balancity

This div will be replaced

Forrás:www.expo2010-germany.com