"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Luxemburgi pavilon


Luxemburg bemutatta pavilon tervét - 2007. november 1.


Erdő és erőd ez a két szó fémjelzi a luxemburgi pavilon látványtervét. Az ötlet Luxemburg kínai nevéből származik, mely három írásjegyből áll, melyek jelentése: "ház/tároló", "erdő/sűrű", "erőd/vár"
Az erődre emlékeztető, zöld növényekkel körülvett pavilont acélból, fából és üvegből építik meg. Az ősi várat mintázó, 15 méter magas építmény középpontja egy nagy nyitott tér lesz, melyet középkori tornyok vesznek körül.
"Kizárólag újrahasznosítható anyagokat használunk fel" -mondta Francois Valentiny, a pavilon építésze. Az átlátszó külső falakon kínai karakterek jelenítenek meg.
A pavilon kiállítótere megközelítőleg 1300 négyzetméter lesz. Az alsó szinten műholdas videó műsort sugároznak, mely élő képeket mutat be Luxemburgról.
"A látogatók műholdas kapcsolaton keresztül beszélgethetnek a luxemburgi emberekkel. A technika segítségével élőben közvetítjük a luxemburgi eseményeket a Shanghai Világkiállításon -mondta Jeannot Krecke, az ország gazdasági és külkereskedelmi minisztere

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A középkori vár körül óvoda és étterem lesz. Az étterem jellegzetes luxemburgi étel - és ital különlegességeket kínál. A látogatók megkóstolhatják a nemzeti ételeket, de lesz sör, bor, és a hagyományos kolbász sem hiányzik majd.

A Luxemburg Posta Shanghai-i bélyegeket, a Luxemburg Központi Bank Shanghai Euró érmét ad ki 2010-re, a világkiállítás tiszteletére. A bélyegeket és az érméket a látogatók megvásárolhatják a pavilonban.

A terveket a részvételi szerződés aláírásakor mutatták be a Világkiállítás szervezőinek. Luxemburg negyedik országként írta alá a részvételi szerződését közvetlenül Ukrajna, Magyarország és Svájc után.

A terv nagyon egységes és nem csak nem csak azt mutatja be, hogy Luxemburg "Európa zöld szíve", hanem megtestesíti a Világkiállítás mottóját is, mely a "Jobb Város, Jobb Élet"-mondta Hong Hao, a Shanghai-i Világkiállítás Koordinációs Irodájának igazgatója.

Forrás: www.Expo2010China.com

Luxemburg:"Erdő és erőd" 1.rész

"Erdő és erőd" az Európa zöld szíveként ismert apró ország, Luxemburg pavilonjának témája, amit kétrészes cikksorozatban mutatjuk be.

A jeles alkalomból különleges Expo bélyegsorozatot is nyomnak - jelentette be Yang Jian. Bár Luxemburg mindössze feleakkora, mint Shanghai, fontos szerepet tölt be Nyugat - Európában, emellett a turisták körében is népszerű.

Európa apró zöld szíve birodalmi erődjeivel, békés szőlőskertjeivel és zöld erdőivel varázsolja el a látogatókat - mindezt egy 3000 négyzetméteres alapterületű pavilonba sűrítve a 2010 - es Shanghai Világkiállításon.

A pavilonban Luxemburg egyaránt bemutatja méltóságteljes, ősi karakterét, modern technológiáját, mindezt klasszikus kínai érzékenységgel. A becslések szerint a költségek 9 millió amerikai dollárra (kb. 1,728 milliárd Ft) rúgnak.

A pavilon témájának ötlete a Luxemburg szót jelképező három kínai írásjegy értelmezéséből ered: lou sen bao: "ház/tároló", "erdő/sűrű", "erőd/vár".

Az egyedülálló látványt nyújtó pavilon nem pusztán bemutatja Luxemburgot, mint Európa zöld szívét, hanem megtestesíti a Világkiállítás "Jobb város, jobb élet" - mottóját is - mondta Thomas Rohdewald, a pavilon igazgatója.

A tizenöt méter magas acél, fa és üveg szerkezet egy középkori tornyokkal körülvett, nyitott erőd, amit egy nagy szőlőskert vesz körül. A hatalmas ki - és bejáratok biztosítják a látogatók kényelmét és folyamatos áramlását. A nyitottság érzetét tovább növeli, hogy a külső falakat kínai írásjegyeket ábrázoló áttetsző panelekkel borítják.

Luxemburg hangsúlyozza a pavilon megépítésének környezetbarát jellegét. Az épület energia hatékony lesz és megújuló energiaforrásokkal működtetik.

"Valamennyi anyag újrahasznosítahó" - mondta Francois Valentiní, a pavilon főépítésze. Ha kíváncsi, mi lesz a menü a pavilon éttermében, vagy éppen milyen lesz a különleges, kifejezetten a Világkiállításra készülő luxemburgi bélyeg, térjen vissza holnap is, cikkünket folytatjuk.

Forrás:english.eastday.com

Luxemburg:"Erdő és erőd" 2.rész

A váron belül, az étterem mellett felállítanak egy gyermekmegőrzőt. Az étlapon a különleges luxemburgi sör, a finom borok, kolbászok és hagyományos ételek mellett kínai fogások is szerepelnek.

A kiállítási térben kétoldali műholdkapcsolatot biztosítanak Shanghai és Luxemburg között. A látogatók beszélgethetnek a luxemburgiakkal, ahonnan élőben közvetítik az eseményeket, így hozva közelebb az országot a kínai emberekhez. A közvetítéseket franciára, angolra és kínaira is lefordítják.

A kétirányú program célja, hogy bemutassa a különböző kultúrák együtt élését, valamint a modern technológia által lehetővé tett kommunikáció biztosította harmonikus életet. Luxemburg gazdasági teljesítményét hatalmas, lapos, fényérzékeny technológiát használó képernyőkön három dimenzióban mutatják be.

Schengen faluja

Az 1985 - ben megalakult schengeni övezet megkönnyíti az utazást az európai tagállamok számára. A schengeni övezet tagjai egyetlen vízummal szabadon utazhatnak a tagállamok között.

A legtöbben tudják ezt, azt azonban nem, hogy az övezet egy apró luxemburgi faluról, Schengenről kapta a nevét.

A luxemburgi pavilonban megépítik a falu egy részletét, és megjelenítik mindennapi életét, ahogy lakói a schengeni övezet fennállásának 25 éves évfordulóját ünneplik.

A VIP látogatók 2010-es, a luxemburgi posta által nyomtatott bélyeget kapnak, és olyan Shanghai euro érméket, amelyeket kifejezetten a Világkiállítás alkalmából adott ki a Luxemburgi Központi Bank.

Forrás:english.eastday.com