"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Kéményből- kilátó

Kéményből - kilátó - 2008. január 14.

Kilátóvá alakítják a város régi erőművének kéményét Shanghaiban. Az építkezést a Világkiállítás szórakoztató projektjén belül valósítják meg.

Az 1985-ben épített Nanshi Erőmű 165 méteres kéményével a Világkiállítás területén helyezkedik el, a Huangpu folyó partjának nyugati oldalán. A kéményt 201 méter magas kilátóvá alakítják, ami az Expo Harmónia Tornya nevet viseli a jövőben.

A 110 éves Nanshi Erőmű Kína legidősebb erőműveként tavaly szeptemberben zárta be kapuit.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A tervezők futurisztikus kilátót álmodtak meg. A látogatókat hullámvasúthoz hasonló pályákon kocsik repítik a magasba, ahonnan megszemlélhetik az Expo 5,28 négyzetkilométernyi területét és a modern város sziluettjét. A pályák teljesen körülölelik a 15.6 méteres átmérőjű kéményt, amelyen egyszerre ötven, hat személyes autó köröz majd.

Működési sebessége megközelítőleg egy lift sebességével lesz azonos. A felfelé és a lefelé út is 28 másodpercbe telik majd. A kilátó teteje lesz az Expo legmagasabb pontja.

Az erőmű többi épületét, melyek a kémény körül találhatók, átalakítják és felújítják. Az öt Téma Pavilon közül az egyiket itt alakítják ki és bemutatják a "A jövő városainak felfedezése" című kiállítást.

A műhelyek 9150 négyzetméteres területe része az Urban Best Practices Area- nak (UBPA), ahol innovatív ötleteket mutatnak be, amelyek jobbá tehetik a városi életet.

A korábbi nagy szennyezésű erőműben mutatják be a különféle környezetvédelmi technológiákat, mint például az ár - apály által előállított elektromos áramot, a napenergia előállításának különböző módozatait - mondták a szervezők. "A történelmi épület védelme nagyon fontos számunkra. A felújítással nem csak újjászületik a régi gyár, hanem szervesen illeszkedik majd az Expo környezetébe is. A nagyszabású tervvel azt szeretnénk bemutatni, hogyan élhet egymás mellett a legmodernebb technológia és a város szövetének egy régi darabja." - mondta Bai Wenhua, a Shanghai World Expo Land Holding Co Ltd. elnöke.

A kilátó 2010 januárjára készül el, áprilisban kezdi meg működését, és az Expo bezárása után is fennmarad.

Az expo szervezői azt tervezik, hogy kiállítótermekké vagy nyilvános tevékenységi központokká változtatják a műhelyek és raktárak többségét. A Világkiállítás befejeződése után a helyszínen múzeumok lesznek, ahol a gyár és vele együtt a város fejlődését és iparosodását mutatják be.

Forrás: ShanghaiDaily