"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Hongkong pavilon

Pavilon építés: Hong Kong hozzálátott - 2009. április 14.

Április 10 - én megkezdődtek a 2010-es Shanghai Világkiállítás Hong Kong - i pavilonjának építési munkálatai.

A Kelet Koronája fantázianevet viselő, három emeletes, hatszáz négyzetméteres, fémszínű épület a húszezer négyzetméteres Kína pavilon szomszédságában áll majd.

A pavilon második szintje áttetsző lesz. Az épület Hong Kong polgárainak fantáziáját és kreativitását tükrözi - mondta Ng Hon Wing, a pavilon igazgatója.

A pavilon középpontjában a Tin Shui Waj belvárosában 2006 - ban "Új életterek" (New Territories) elnevezéssel megnyílt Hong Kong Wetland Park (őshonos növény - és állatfajokat bemutató, ökoturisztikus nedves élőhely - a fordító) mintájára megépített belső, mesterségesen létrehozott vizes élőhely áll.

A létesítmény környékén emellett folyamatosan össze lehet majd futni a Világkiállítás ideje alatt híres Hong Kong - i popsztárokkal, akikkel a látogatók beszélgethetnek és közös fényképek készítésére is lehetőségük lesz.

A várakozások szerint a jövő év márciusára elkészülő pavilon kétmillió látogatót vonz majd. A pavilon igazgatója az épület terveiről több részletet nem közölt, mondván: szeretné az izgatott várakozás állapotában tartani a látogatókat.

A különleges közigazgatási régió a "Hong-Kong - a végtelen városí" témát járja körül, a városi közlekedési hálózattal, a tudományos létesítményekkel, a pénzügyi és kereskedelmi rendszerekkel, a nemzetközi kultúrával és a fenntartható városi fejlődéssel a középpontban. Hong Kong kormányzata 5,16 millió amerikai dollárt (kb. 1,1 milliárd Ft) költ a Világkiállításon való részvételre. Patrick Chan Chi-king a Hong Kong-i Gazdasági és Kereskedelmi Kapcsolatok igazgatója Shanghai látogatásán bejelentette, hogy kormánya a nemzetközi pénzügyi válság ellenére elegendő forrást biztosít a Világkiállításon történő megjelenésre. Hozzátette: a kormány a helyi üzleti befektetőket is bevonja az Expo megvalósításába.

Hong Kong a 30 kínai szárazföldi tartománnyal és önkormányzattal együtt mutatkozik be a Világkiállításon. A nemzeti résztvevők kiállításai a Kína pavilon közelében felállított közös pavilonban mutatkoznak be, Hong Kong, Makaó és Taiwan azonban különálló, egyenként 600 négyzetméteres pavilonokat épít.

Hong Kong többfunkciós intelligens kártyájával az Expo UBPA területén (Urban Best Practice Area - a fenntartható városi fejlődés gyakorlati ötleteit bemutató terület) is bemutatkozik. A Smart City, Smart Card, Smart Life (Okos Kártya, Okos Város, Okos Élet) kártya segítégével a látogatók maguk is megtapasztalhatják, hogyan teszi Hong Kong - i polgárok számára élvezetessé a tömegközlekedést, a parkolást, a vásárlást és szórakozást a memóriakártya.

Forrás:www.expo2010.cn
bustler.netÉg és föld között lebeg Hongkong pavilonja - 2009. február 1.

(hg.hu) A látványtervek tanúsága szerint újabb remekbe szabott pavilonnal gyarapodik a 2010-es sanghaji EXPO. Hongkong építészei fényvisszaverő és áttetsző felületű, anyagtalannak és időtlennek tetsző kiállítóteret terveztek környezetbarát anyagok és technológiák felhasználásával.

Az építmény nem véletlenül kapta "a végtelenség pavilonja" nevet. Chan Wai Ching és Sze Ki Shan Ida győztes terve a képzelet határtalanságát és az élet dinamizmusát szemlélteti egy fizikailag behatárolt térben.

A konstrukció nyitott térszerkezetének, különleges külső és belső burkolatának, valamint kecses acélvázának köszönhetően lebegni látszik az ég és föld között. A háromemeletes épület csupa előregyártott és újrafelhasználható anyagból készül.

Homlokzatát fényvisszaverő polietilén textillel borítják, míg az optimális hő- és hangszigetelést egy áttetsző membránréteg biztosítja.

A pavilonban összemosódnak a külső és a belső tér határai. A transzcendens hangulatot és a fluid hatást erősíti a horizontális tagolás, a hófehér tükröző felületek és a változó fényhatások.

A tervezők szándéka az, hogy a különböző technológiák szintézisével három szinten, a hihetetlen népsűrűséget szemléltető makettektől a fejlődés interaktív modellezésén át a jövő városának fizikai szépségét megjelenítő megoldásokig maradandó élményt adjanak a látogatóknak.

Forrás: www.hg.huA hongkongi pavilon - 2008. április 14.

Első helyezett // First Prize Winner:

Designers: Chan Wai Ching, Sze Ki Shan Ida

Név // Name: Pavilion of Infinity

Második helyezett // Second Prize Winner:

Designers: Wong Hak Kong Claude, Yu Siu Fung Frank, Fong Ching To Solomon, Wang Ho, Chan King Tai Alexander, Liu Kwok On, Chan Yau Shing Victor, Chu Wing Hin Raymond, Ting Man Kit Ricky

Név // Name: Matrix Hong Kong

Elismerésben részesültek // Honourable Mention Winners:

Név // Name: Bau-boo

Név // Name: Hyper Hub

Név // Name: Sponge City

Név // Name: A Treasure Box & A Diamond

Név // Name: Multiplicity

A többi pályázat // Other Entries >>> >>>ITT // HERE

Forrás: http://www.archsd.gov.hk