"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Holland pavilon

A holland pavilont már építik - 2009. március 5.

Megkezdődött a holland pavilon építése a 2010-es Világkiállítás területén.

Az 5000 négyzetméteren megépülő holland nemzeti pavilont John Körmeling építész-képzőművész tervezi.

A világkiállítás "Jobb város, jobb élet" mottója Körmeling értelmezésében egy 450 méter hosszú, nyolcas alakzatú területet jelent (a nyolcas kínai szerencseszám), 26 házikóval.

Az épületegyüttesnek a művész a "Happy Street" nevet adta.

A házikók azt mutatják be, hogyan gondolta újra a természeti erőforrások felhasználását a nyugat-európai ország tervezője, szem előtt tartva az elvet, miszerint a fejlődő modern technológiának harmóniában kell lennie az emberek szükségleteivel és a környezet teherbírásával a fenntartható fejlődés jegyében.

Holland szervezők várakozásai szerint a 70 millió látogató 5-10% látogatja meg a 2009 novemberére elkészülő holland pavilont, így óránként 2400 látogató sétál végig a Happy Street - en.

"Célunk, hogy pavilonunk az Expo legjobb 10 pavilonja között legyen" -mondta Walter van Weelden, a 2010-es Shanghai Világkiállítás hollandiai főbiztosa.

További információ a pavilonról itt>>

Forrás:www.Expo2010China.com

"Happy Street" a holland pavilon - 2007. november 20.

John Körmeling képzőművész és építész tervezi Hollandia nemzeti pavilonját a 2010-es Shanghai Világkiállításra.

A világkiállítás mottója: "Jobb város, jobb élet" Körmeling értelmezésében egy 450 méter hosszú, nyolcas alakzatú területet jelent, 17 házikóval.
Az épületegyüttesnek a művész a "Happy Street" nevet adta.

A házikók azt mutatják be, hogyan gondolta újra a természeti erőforrások felhasználását a nyugat-európai ország tervezője, szem előtt tartva az elvet, miszerint a fejlődő modern technológiának harmóniában kell lennie a emberek szükségleteivel és a környezet teherbírásával a fenntartható fejlődés jegyében.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...Körmeling városépítési elképzelései az utcától indulnak, vagyis mindenkinek először a saját háza táján kell sepregetnie ahhoz, hogy valóban jobb legyen a város, és így élhetőbb a városi lét.

Forrás: www.johnkormeling.nl