"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Cseh pavilon


Prágának saját pavilonja lesz


Prágának saját pavilonja lesz a 2010 - es Shanghai Világkiállításon - mondta Marketa Reedova, Prága alpolgármestere újságíróknak kedden, miután az expo szervezői úgy döntöttek, hogy egyes világvárosok az országuktól függetlenül is bemutatkozhatnak.

A jelentkezők nagy számára való tekintettel a világkiállítás szervezőinek pályázatot kellett kiírniuk, ahol a kiválasztásnál a legfontosabb szempont a városlakók problémáinak új felfogásban történő megoldása volt.

Prágát a 2002 - es pusztító árvíz után véghezvitt védőgát projektje miatt választották ki - mondta Reedova. A cseh nemzeti pavilon mellett 87 további haladó szemléletű világvárosnak lesz saját pavilonja a Shanghai Világkiállításon, amelyen 175 ország vesz részt.

Prága így lehetőséget kap arra, hogy bemutatkozzon az Expo 70 millió látogatójának a világkiállítás hat hónapja alatt - fogalmazott Pavel Bem, Prága polgármestere.

Reedova hozzátette: a prágai pavilon remek helyet kapott, ugyanis közvetlenül az Urban Best Practice Area (UBPA) pavilon bejárata mellett épülhet fel.

A város építészeti pályázatot ír ki a Prága pavilon kivitelezésére - mondta Reedova. A majdani nyertesnek privát forrásokból további 15 millió koronával kell bővítenie a városi költségvetésből elkülönített ugyanekkora összeget.

A 2010 -es Világkiállításon való megjelenésre azt a pénzt használják fel, amit eredetileg 2005 - ben, a Katrina hurrikán által lerombolt New Orleans megsegítésére ajánlottak fel. Az amerikaiak azonban nem fogadták el a felajánlást, így a pénzt a prágai pavilon felépítésére használják fel.

A Shanghai Világkiállítás 2010. május elsején nyitja meg, és ugyanezen év október 31-én zárja kapuit.

Forrás: CTK