"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Belga pavilon


Belgium gyémántesővel készül - 2009. június 6.


26 gyémántot ajándékoz a 2010-es Shanghai Világkiállítás szerencsés látogatóinak a belga pavilon.

A heti nyerteseket sorsolással választják ki - mondta Leo Delcroix, az ország expon való megjelenéséért felelős biztosa, miután leleplezték az Európai Uniónak is otthont adó pavilon makettjét. A gyémántok méretét még nem határozták meg - tette hozzá Delcroix.

A sorsolásba egy Belgiummal kapcsolatos kérdőív helyes kitöltésével kerülhetnek be a látogatók, aki olyan kérdésekre számíthatnak, mint például ki a belga király, vagy hány régióra tagolódik az ország - mondta Delcroix a Shanghai Daily-nek.

A pavilonban emellett naponta kisorsolnak egy ötnapos belgiumi utazást is.

Az 5250 négyzetméter területű, téglalap alakú pavilon egy hatalmas agysejt köré épül meg. Az agysejt szerkezet Belgium művészeti és tudományos teljesítményére utal, ami Európa kulturális és szellemi örökségét gazdagítja. A látogató egy agyi vénán keresztül lép be a pavilonban - mondta Herman Vandaele, a pavilont építő Bekaert alelnöke.

A pavilon homlokzata három rugalmas fémlemezből és átlátszó üvegből készül. Belgium a 2010-es Shanghai Világkiállítás "zöld gazdaság" koncepcióját hangsúlyozza.

Az EU 1000 négyzetméteres kiállító térrel lesz jelen a kétszintes épület földszintjén. Itt multimédiás eszközök segítségével mutatják be az Európai városokat - mondta Michael Pulch, az Európai Bizottság delegeciójának helyettes vezetője Kínában.

A gyémántok jótékonysági célokat is szolgálnak. Delcroix hozzátette: a pavilonban csokoládégyár is működik, így a látogatók nem csak megkóstolhatják a belga csokoládét, hanem azt is megnézhetik, hogyan készül.

Forrás: Shanghai Daily, www.Expo2010China.cn


Belgium és a zöld gazdaság - 2009. május 19.


"A 2010-es Shanghai Világkiállításon való részvétel rendkívül fontos Belgium számára" - mondta Vincent Van Quickenborne belga gazdasági miniszter hétfőn Brüsszelben.

A belga pavilon terveit leleplező ünnepségen tartott beszédében Van Quickenborne kifejtette: a jövő év május elsején kezdődő világkiállítás egyedülálló lehetőséget teremt Belgium számára a "Jobb város, Jobb élet" koncepció kifejezésére valamint az ország innovatív fejlesztéseinek bemutatására, amelyek azokra a kihívásokra válaszolnak, amelyekkel napjainkban az emberiségnek szembe kell néznie.

"Nekünk és az Európai Uniónak egyaránt fontos az Expón való részvétel" - erősítette meg a miniszter. Hozzátette: bízik abban, hogy a pavilon tovább erősíti Belgium "Európa szíve" imázsát. Az 5250 négyzetméteres pavilon 1000 négyzetméterét az Európai Bizottság, a 27 uniós tagállam végrehajtó szerve használja majd.

A belga pavilon a zöld gazdaság koncepciót hangsúlyozza. A pavilon étterme zéró káros anyag kibocsátású lesz. Emellett energiatakarékos, környezetbarát technológiákat és termékeket, valamint elektromos autókat is bemutatnak.

"Le lesznek nyűgözve mindattól, amit a jövő számára tartogatunk" - mondta a miniszter, aki reményét fejezte ki: bízik abban, hogy a kínai látogatók a belga pavilon után Belgiumba is ellátogatnak, ahol megkóstolhatják a világhírű sört és csokoládét.

Leo Delcroix, Belgium 2010-es Shanghai Világkiállításon való megjelenésért felelős megbízottja elmondta, hogy a pavilon külső megjelenését a neuronok ihlették. Egyedülálló formája hatással van a szemlélőre, emellett Belgium kulturális sokszínűséget támogató tradíciójára is utal.

Hozzátette: a pavilon főként újrahasznosítható anyagokból épül meg, ezzel is hangsúlyozva Belgium környezettel való harmonikus együttélésére vonatkozó célkitűzését. A pavilon legfőbb részeinek építését még idén befejezik.

Forrás: Xinhua