"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Az Expo 2010 Shanghai China-ról röviden

2010-ben a fejlődő országok közül elsőként Kína rendezhet világkiállítást. A Shanghai Világkiállítás a 21. század városi fejlődését mutatja be. A rendezvény iránt hatalmas érdeklődés várható, tekintve, hogy az előrejelzések szerint 2010 - re a világ lakosságának több, mint fele városlakó lesz.

A 184 napos expon 200 nemzet és nemzetközi szervezet vesz részt. A szervezők 70 millió látogatóra számítanak. Ez az első olyan világkiállítás, amelynek témája a város, a virágzó városi lét. A szlogen: "Jobb város - jobb élet", amelyet Shanghai saját alapelvként igyekszik megvalósítani. A cél a 21. századi környezetbarát városi élettér kialakítása a fenntartható fejlődés jegyében. A kék ég, a zöld fű, a tiszta víz biztosítása központi kérdés lesz.

Emellett a résztvevők tapasztalatot cserélhetnek a városi fejlődés irányairól, valamint megfogalmazhatják az új évszázad haladó gondolatait az emberek viselkedéséről, életstílusáról, munkahelyi környezetéről. Megtanulhatják, hogyan építhetnek környezetbarát társadalmat, és miként gondoskodhatnak az emberiség fenntartható fejlődéséről.

Az Expo 2010 Shanghai China az innováció és az interakció központja lesz.

A világkiállítások fontos küldetése a kulturális kölcsönhatások révén történő lélek-újítás. Az Expo 2010 Shanghai China a kulturális sokszínűséget szem előtt tartva hozzájárul az emberközpontú fejlődéshez, valamint a tudományos és technológiai innovációhoz.

A Kínai Állam mindent megtesz azért, hogy az Expo 2010 Shanghai China különleges esemény legyen és új távlatokat nyisson. Albert herceg, az első világkiállítás kezdeményezője és elnöke 1851-ben Londonban azt jósolta: a rendezvény valósághű képet nyújt az emberi nem magas színvonalú fejlődéséről, valamint irányt mutat a népek és nemzetek kultúrája és anyagi tevékenysége fejlesztéséhez.

Kína 2010-es mottója Albert herceg gondolatával egyetértésben: "bár a nemzetközi kiállítás időtartama 6 hónap, hatással lesz a következő 60 év fejlődésére.". A Kínai Állam valamennyi békeszerető ország folyamatos figyelmére, támogatására és részvételére számít.