"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Expo 2010 Shanghai China logója

A 2010 - es Shanghai Világkiállítás mottója: "A város, mely az életet még szebbé teszi"(kínai nyelvből fordítva) "Jobb város - Jobb élet" (angol nyelvből fordítva).

Az Expo logója az emberiség nagy családját szimbolizálja.
A készítőket az alábbi kínai írásjegy ihlette meg, amelynek jelentése: világ.A logó három embert ábrázol, két felnőttet, köztük egy gyermeket kéz - a kézben. Az Expo 2010 Shanghai China a tiéd, az enyém, az övé és a világon minden emberé. A logó zöld színe az életörömöt a vitalitást tükrözi. A jelkép a kiállítás szellemiségét közvetíti, mely globális méretével lehetőséget teremt a világ változatos városi kultúráinak bemutatására.

Lewis Mumford amerikai társadalomtudós szerint: "a város különleges, tiszta, és tömör szerkezet, amelyet arra terveztek, hogy megőrizze az emberi civilizáció gyümölcsét."

Nem véletlen, hogy legtöbb nyugati nyelvben a "civilizáció" a latin "civitas" szóból származtatják, amelynek jelentése: város, állam, polgárság. A város felöleli és újjáalkotja a természetet, jelentős szerepet vállalva ezzel az emberi társadalom fejlesztésében.