"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A svájci pavilon

2008. február 13.


Bernben 2007. május 24-én tartott sajtókonferencián mutatták be a nyertes a svájci pavilon tervét. A győztes céget 100 beadott pályaműből választották ki, a zsűri végül az ARGE- Buchner – Bründler - element tervezőirodák közös tervét tartotta alkalmasnak a 2010-es Világkiállításon való megvalósításra.



Külső megjelenés - optikai észlelés

A pavilon külső megjelenése egy természet - technológiai hibrid képét jeleníti meg. A függöny, ami lefátyolozza az egész szerkezetet, természetes és high-tech anyagokból készül. Elég átlátszó ahhoz, hogy a levegő és a fény áthatoljon rajta, de elég átlátszatlan ahhoz, hogy a létrejövő árnyék hatására belső "városi tér" alakul ki.


A belső, alacsonyabban lévő "városi tér" telített, hangos és vibráló, meleget sugároz és nyitott is egyben, így megengedi a napsugarak behatolását. A felső, külső természeti tér ezzel szemben üres és nyugodt, csendes és passzív, álcázott és hideg. A pirosra festett a napelemek függöny formájában egy félig természetes és félig technológia képet mutatnak.

Téma - Expo, a vendéglátó ország és Svájc

A vendéglátó országgal kötött megállapodásban kiegészítő elemként szerepel a Yin és Yang kínai filozófia elmélete, melyben az egyensúlyra való törekvés igénye és a harmónia megtalálása jelentős szerepet játszik. A harmóniát, bárki elérheti, aki egyensúlyba kerül a világgal. Mivel azonban a világ állandóan változik, a harmóniára törekvés véget nem érő folyamat. A pavilon látogatói ezt a meghatározó élményt fogják megtapasztalni.

A Világkiállítás mottója: a "Jobb város jobb élet" – a "város harmóniája" könnyen összekapcsolható a svájci pavilon témájával: "fenntarthatóság - az életminőség, környezet és nemzetközi hírnév". A fenntartható fejlődés csak úgy valósítható meg, ha az ökológiai, gazdasági és társadalmi szempontok egyensúlyban vannak...


További információk és képek a PAVILONOK menüpont alatt találhatók.

Forrás: www.schweizerpavillon.ch