"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Nagy – Britannia is csatlakozott

2008. január 19.

Gordon Brown brit miniszterelnök átadta Nagy-Britannia részvételi szerződését a szervezőknek, amellyel hivatalosan is csatlakozott a Világkiállításhoz.

Anglia Világkiállításon való részvételének költsége 10 és 12 millió font között lesz. Ez a költség 50 - 50% arányban oszlik meg a köz - és magán szektorok között. Vállalati szponzorokként jelentkeztek eddig a GKN, a BP és Astra Zeneca.

Anglia már tavaly szeptemberben kiválasztotta hat pályázó közül a győztes pavilon tervét, miután előzőleg kiállította a terveket Shanghaiban és Londonban, meghallgatva többek közt a látogatók véleményét is.


A kiválasztott terv egy lenyűgöző világító kocka, amit a Heatherwick Stúdió tervezett. A pavilon dobozt formáz, mely körül több ezer tüske lebeg látható alátámasztás nélkül a központi tér felett. A szélben lengedező tüskékre, apró, színes fényforrásokat illesztenek, amelyek képeket tudnak megjeleníteni.

A pavilon hatezer négyzetméter alapterületű lesz, és a Huangpu folyó mellett létesülő világkiállítási helyszín 3, 28 négyzetkilométeres területén áll majd. Az építkezés várhatóan jövő nyáron kezdődik. Anglia arra számít, hogy nemzeti pavilonja a hat hónapos Expo időszak alatt napi 50 ezer látogatót vonz.

Forrás: www.Expo2010China.com
Kép forrása: ShanghaiDaily