"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Orbán Viktor a sanghaji világkiállításon a magyar pavilont is meglátogatta

2010. október 30.

Viktor miniszterlenök (b), Szilas Cecília főbiztoshelyettes (k) és Martonyi János külügyminiszter (j) a magyar pavilon Gömböc-simogatójánál. MTI Fotó: Trebitsch Péter

(MTI) Kínában kezdett látogatást Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki szombaton a sanghaji világkiállításon ellátogatott a magyar pavilonba is. A közönség elől erre az időre lezárt magyar pavilonban Szilas Cecília főbiztoshelyettes tájékoztatta a miniszterelnököt a kiállítás koncepciójáról, majd a Gömböc-simogatónál ismertették a magyar világtalálmány lényegét: Orbán Viktor is megtapogatott egyet a kiállított eredeti darabok közül. Az egyensúlyi pontokról és a homogenitásról szóló magyarázatot követően a süllyesztett fali tárolóban elhelyezett Unicumos üvegekre és pálinkákra mutatva a miniszterelnök derültséget keltve megjegyezte: "ezt legalább értjük".


Orbán Viktor és kísérete délután az expón - a protokoll szabályainak megfelelően - elsőként a házigazda Kína nemzeti pavilonját kereste fel, majd ehhez kapcsolódóan a csinghaji és csungkingi kiállítással ismerkedett. A küldöttség ezután Belgium, majd Lengyelország pavilonját járta be. Az expós körsétát a magyar pavilonban fejezte be a kormányfő és kísérete, amelynek tagja Martonyi János külügyminiszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter is.

A magyar miniszterelnök vasárnap részt vesz az expó két nagy eseményén, a szakmai csúcs-fórumán és a záróünnepségen.

A miniszterelnöki vizittel egy időben tartotta ünnepélyes díjátadóját a Nemzetközi Világkiállítások Központja (BIE). Az eseményen a bérelt pavilonok kategóriájában Magyarország pavilonját is díjazták: a hat ezüstdíj egyikét kapta a dizájn, vagyis a tervezés kategóriában. Az elismeréssel járó szobrot Dégen István pavilonigazgató vette át.

Forrás: www.mti.hu

A 2010-es világkiállítás pavilonjai bővelkedtek a díjakban

Három különböző kategóriában 34 ország pavilonjai köztük hazánk is díjat kapott. Alább megtekintheti kik lettek az első, második illetve a harmadik helyezettek.

Kattintson ide, hogy letölthesse az összes nyertes pavilont! >>