"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Megvan a 70 millió látogató a sanghaji világkiállításon

2010. október 24.

Hetven millió fölé emelkedett a május elsején megnyitott sanghaji világkiállítás látogatóinak a száma vasárnap, ami azt jelenti, hogy az elmúlt héten ötmillió ember fordult meg az expó területén. Az expó 177. napján délelőtt 11 óráig 451 ezer 200-an jutottak be a parkba, s ezzel a kiállítást felkeresők száma meghaladta a sokat emlegetett 70 milliós számot, vagyis teljesültek az induláskor előre jelzett várakozások. Szombaton az eső ellenére közel 840 ezres tömeg próbálta kihasználni az utolsó alkalmak egyikét; a tűzijátékos záróünnepség október 31-én lesz. A napi rekord október 16-án volt, amikor több mint egymillió kínai mozgott egy időben a világkiállításon.

(MTI) Az utolsó hétre a szervezők 4-500 ezer közé korlátozzák a napi forgalmat.


Az expón, vagy ahhoz kapcsolódóan az országok, térségek, városok megmutatkozása, a zenei, képzőművészeti, filmbemutatók, szórakoztató programok mellett sok tudományos szimpóziumra is sor került.

Az esemény fő mottója a "Jobb város jobb élet", s ezért sok helyütt szerepelt a bemutatók témái között például a városépítészet, a környezetvédelem. A már a kezdetekkor páratlan látogatottságot ígérő világkiállítást a résztvevők országuk népszerűsítésére, ismeretterjesztésre, kultúrájuk, konyhájuk jól jövedelmező bemutatására és nem kis számban kisebb-nagyobb értékű ajándéktárgyak értékesítésére is felhasználták.

A közel hat hónap során nagy számban jöttek állami vezetők, gazdasági delegációk is Sanghajba; a kiállítók - élve a kivételes alkalom adta lehetőségekkel - kereskedelmi kapcsolataik bővítését szolgáló találkozókat szerveztek.

Az első fejlődő országban megrendezett mostani világkiállítás több rekordot is megdöntött. Az eddigi "legforgalmasabb" oszakait 1970-ben 64 millióan látták. Sanghajba 190 ország és ötven nemzetközi szervezet jött el, Kína tartományai külön bemutatkozhattak, s több tematikus pavilont is helyet kapott.

Forrás: www.mti.hu