"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kínának tetszett a magyar gálaműsor

2010. augusztus 23.

Miklósa Erika operaénekes a sanghaji világkiállítás magyar nemzeti napjának esti gálaműsorában (MTI)

Vasárnap Magyarország nemzeti napjával kezdődött a 2010-es sanghaji világkiállításhoz kapcsolódó magyar kulturális programsorozat. Vasárnap magyarországi művészek szabadtéri koncertekkel szórakoztatták a közönséget az Európa tér színpadán.

A FigyelőNet helyszíni tudósítója elmondta, hogy az esti gálaműsort a Shanghai expo központi épületében tartották.
Fellépett Palya Bea, aki többek között együtt énekelt Nie Siyao magyarországon élő kínai kislánnyal, ott volt az Attraction Látványszínház, Miklósa Erika és Homonnai Zsolt operett slágereket énekelt Fekete Kovács Kornél kissé jazz-es átiratában.

A műsorban föllépett még a Szegedi Kortárs Balett, az Experidance, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomművészek, Snétberger Ferenc gitárművész, a különleges tehetségű, tizennégy éves zongorista Vida Mónika és a Modern Art Orchestra.A gálaműsort Gárdos Péter rendezte. A művészek különféle variációkban léptek fel. a fináléban például együtt énekelt Palya Bea és Miklósa Erika. A Szegedi Kortárs Balett pedig Vida Mónika zongoristával együtt szerepelt.

Szőcs Géza kulturális államtitkár elmondta, hogy a visszajelzések szerint a vendéglátók elégedettek voltak a magyar jelenléttel. Ugyanakkor az államtitkár azt is elmondta, hogy véleménye szerint a legtöbb kínait nem tudtuk a pavilonnal megszólítani, de az esti gálaműsor biztos, hogy megérintette a közönséget.

Szőcs Géza azt is elmondta, hogy a magyar nemzetgazdaságnak, a magyar embereknek az az érdeke, hogy a világgazdaság leendő centrumával, Kínával mély baráti kapcsolatot ápoljon.

Az államtitkár egy Budapesten létrehozandó kínai kulturális központ támogatásáról is biztosította vendéglátóit.

Forrás: www.fn.hu