"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Cvetković miniszterelnök a kínai gazdálkodókkal

2010. június 25.

(glassrbije.org) Szerbiai beruházásaikról és a két ország gazdasági együttműködése fellendítésének fontosságáról tárgyalt Pekingben Mirko Cvetković a legnagyobb kínai cégek képviselőivel. A négynapos kínai látogatáson tartózkodó szerb miniszterelnök az első találkozót követően kijelentette: pekingi és sanghaji látogatásának célja a két ország politikai, valamint gazdasági kapcsolatainak fellendítése.

A több milliárd eurós évi forgalmat lebonyolító kínai vállalatok vezetői kiváltképpen az energetika és az infrastruktúra területén tanúsítottak nagy érdeklődést a szerb vállalatokkal való együttműködés iránt, mondta el Cvetković elnök, hozzáfűzve, hogy ez megelégedéssel tölti el. Hangsúlyozva, hogy a szerb küldöttség tagjai naprakész tájékoztatást nyújtottak a kínai gazdálkodóknak arról, hogy miért kifizetődő a szerbiai beruházás, a miniszterelnök elmondta: a több területen lehetséges kommerciális kapcsolatokról is szó volt.

Huei Liangju kínai miniszterelnök-helyettes ma díszvacsorát ad Mirko Cvetković tiszteletére, akit holnap fogad Wen Jiabao, Kína miniszterelnöke. Miniszterelnökünk megbeszélést folytat még a Kínai Össznépi Kongresszus elnökével, valamint Sanghajban részt vesz az EXPO 2010 Világkiállítás keretében megrendezett szerb pavilon napjának ünnepségén.

Kínai látogatása befejeztével a szerb küldöttség kétnapos látogatást tesz a Koreai Köztársaságban.

Forrás:glassrbije.org