"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Félkész és gagyi? Vita Gömböc sanghaji magyar pavilonjáról

2010. május 7.

Félkész és gagyi - ez az egyik vélemény. Készen van és sikeres - ez pedig a másik vélemény a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjáról, amely 3,2 milliárd forintba került.

(inforadio.hu) Szomorúan állapította meg a Magyar Feltalálók Országos Egyesületének főtitkára, hogy a magyar pavilon, legalábbis szerinte, a legrosszabbak közé tartozik a sanghaji világkiállításon. Vedres András a feltalálók nemzetközi szervezetének elnökeként a kínaiak meghívására magyar és külföldi akadémikusokkal értékelte a standokat.

A Gömböc nevű találmányt bemutató pavilon nincs kész, a találmányt pedig senki sem érti - mondta az InfoRádiónak az elnök. "Repedt üvegvitrin, amelyben semmi nincs csak egy gyűrött papír zsebkendő, a közepén azzal a bizonyos objektummal, amit mi Gömböcnek nevezünk, de senki sem tudja, hogy kell leírni és mondani" - jellemezte a látottakat a feltaláló.

Meghallgatom >> kattintson ide!

A pavilon egyik szegletében fut egy film, de az ellenfény miatt alig lehet kivenni, hogy mit mutat. A pavilon külsején pedig gagyi, műanyag betűkkel ott domborul, hogy HUNGARY. Az elnök ezt egyszerűen csak hazaárulásnak nevezte.

...vagy siker?

A sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának igazgatója alaptalannak nevezte Vedres András bírálatait. Galambos Iván azzal érvelt, hogy az Asia Online folyóirata a tíz legérdekesebb közé sorolta a magyar standot.

A Gömböcöt az elmúlt évek legnagyobb matematikai-geometriai találmányának nevezte az igazgató, aki szerint a kínaiak csodálják megalkotóinak kreativitását és a tárgy belső harmóniáját.

A fenntartható fejlődés jegyében megrendezett sanghaji expóra novemberig legaláb hetvenmillió látogatót várnak a szervezők. A magyar pavilon felépítése és működtetése 3,2 milliárd forintba került.

Forrás: inforadio.hu