"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A bolgár korrupció Kínáig is elér

2010. április 28.

(kitekinto.hu) Bulgária a jelek szerint nem vesz részt az idén megrendezésre kerülő Sanghaji Világkiállításon, mivel az állam nem tudja fedezni a szerepléshez szükséges anyagi forrásokat. A szervezkedést belengi a korrupció szele.

A Sofia News Agency bolgár hírügynökség tudósítása szerint a bolgár gazdasági, energiaügyi és turizmusért felelős minisztérium mindössze 1,3 millió bolgár levát (kb. 176 millió forint) tudott biztosítani az eredetileg jóváhagyott 4,685 milliós összeghez képest, így a bolgár szereplésért felelős Plovdiv International Fair Association szervezet minden valószínűség szerint nem lesz képes összehozni Bulgária szereplését a 2010-es Sanghaji Expón. A szervezet illetékesei kijelentették, hogy ha április 30-ig nem kapják meg az igényelt pénzügyi keret többi részét, akkor végképp elúszik a Kínába tervezett bolgár szereplés.

A bolgár gazdasági, energiaügyi és turizmusért felelős minisztérium nyilatkozatban tudatta a sajtóval, hogy üres a kassza, és nem állnak rendelkezésre a megfelelő források a bolgár szerepléshez, ugyanakkor korábban pluszforrásokat szerettek volna igényelni a pénzügyminisztériumtól, de ezen kérésüknek nem adtak helyet. Kína eközben már 920 ezer levával "megtámogatta" a bolgár szereplést, így egyelőre nem lehet tudni, hogy végül mi lesz a bolgár pavilon sorsa Sanghajban.

Az azonban bizonyosnak látszik, hogy az ügyet belengi a korrupció szele, mivel a bolgár szereplésért felelős minisztérium már tavaly részletes tájékoztatást tért a Plovdiv International Fair Association szervezettől, hogy mire is költik pontosan a pénzt. A téma tárgyalása azonban itt korántsem áll meg, mivel a Plovdiv International Fair Association vezetője az a Georgij Gergov bolgár üzletember, aki ellen épp most folyik vizsgálat illegális privatizációs machinációk miatt.

Ha a bolgár pavilon mégis elkészülne, akkor az Bulgária kulturális és történelmi örökségét mutatná be, különös tekintettel a múlt és jelen összekapcsolódására.

Nagy Gergely

Forrás: kitekinto.hu