"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Plágiumvádak a Shanghai-i expo dala ellen

2010. április 19.

Visszavonták a 2010-es Shanghaj-i világkiállítás reklámdalát az Expo szervezői, miután számos panasz érkezett, hogy a dal plágium, egy régebbi japán kompozíció másolata - közölték vasárnap a szervezők. Az "Itt várunk rátok 2010-ben" című promóciós dalt egyelőre tilos használni a vitatott szerzői jog miatt.


(mixonline.hu/FH) A kínai nagyvárosban május elsején kezdődő Expo honlapján megjelent közlemény szerint
ez nem a kiállítás hivatalos dala, csupán reklámének, amit a fél éven át tartó világkiállítás idején is használtak volna promócióként. A plágiumvádak főleg internet-felhasználóktól érkeztek. Azt állították, hogy a kínai zeneszerzőnek, Miao Sen-nek tulajdonított dal kísértetiesen hasonlít a japán pop-dalszerző, Majo Okamoto 1997-es slágerére.

Az Expo-iroda közleményes szerint a kínai hatóság vizsgálatot indítottak, és a kínai komponistát fogják felelősségre vonni, amennyiben bebizonyosodik a vád. A közlemény nem ismerteti, hogy Miao Sen miféle büntetésre számíthat ez esetben. Az ügy rendkívül kínosan érinti a világkiállításnak otthont adó Shanghaj-t. Azért is, mert eddig hírességek is elénekelték már, például az akciófilmek sztárja, Jackie Chan, valamint több mint 100 kínai film sztárja és Ázsia egyik legnépszerűbb énekese, Andy Lau.

Forrás: www.mixonline.hu