"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Szigorítják a pekingi, sanghaji metró ellenőrzését

2010. március 30.

A moszkvai metróban elkövetett öngyilkos merényleteket követően Peking megerősítette a város metróhálózatának biztonsági ellenőrzését, a világkiállításra készülő Sanghajban pedig már ezrek felügyelik a földalatti vasút rendjét - tájékoztattak helyi, városi illetékesek.

(hvg.hu/MTI) "A metróállomásoknál sűrítettük a kutyás rendőrök járőrözését, több lesz az ellenőrzés, és a gyanús személyeket megszólítják" - közölte Fu Cseng-hua, a fővárosi közbiztonsági hivatal igazgatója. Hozzátette, hogy Pekingben a 2008. évi olimpia óta fenntartják a szigorított biztonsági intézkedéseket. Sanghajban tízezer rendőr figyeli a város metróhálózatán
a közlekedést, és további 400 biztonsági szakember lép szolgálatba a május elsején nyíló világkiállításhoz kapcsolódóan - tudatta a Hszinhua hírügynökséggel Szung Jo-kuo, a sanghaji közbiztonsági hivatal ágazati igazgatója. Mint mondta, több tucatnyi, pokolgépek, bombák kutatására kiképzett kutya segíti munkájukat.

A sanghaji metróvonalakon naponta összesen ötmillióan utaznak, a hat hónapig tartó expó idején pedig ennél napi 800 ezerrel több utasra számítanak. Kína az olimpia idején rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetett be, miután 2008 márciusában Tibet székhelyén, Lhászában halálos áldozatokkal járó zavargások törtek ki, s a Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur) autonóm területen is állítólag az olimpia megzavarására készülő iszlám fegyveres csoportokat, terroristaképző bázist számoltak fel.

Tavaly júliusban Urumcsiban nemzetiségi összecsapásokra került sor a muszlim ujgurok és a han kínaiak között. A zavargásoknak 197 halálos áldozatuk volt, zömmel han kínaiak. A kínai hatóságok a történteket követően szigorú büntetést ígértek a bűnösöknek, akiknek egy részét még mindig keresik.

Forrás: www.hvg.hu