"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Zoób Kati tervezi a Magyar Pavilon formaruháit

2010. március 1.

(orientpress.hu) Zoób Kati tervezi a Sanghaji Világkiállítás Magyar Pavilonjának hivatalos formaruháit. A napokban írták alá a tervezésre szerződést, az első mintadarabok bemutatására márciusban kerül sor. Hazánk nemzetközileg ismert divattervezőjét, akit 2009-ben a Magyar Kultúra Követének választottak, már jól ismerik kínai szakmai körökben. Nem véletlen, hogy a tavalyi év után idén ismét meghívást kapott a Sanghaji Divathétre.

Zoób Kati számára nem ez az első alkalom a távol-keleti országban történő bemutatkozásra, hiszen tavaly ő képviselte hazánkat a neves Sanghaji Divathéten. Li Csien-Csin, híres kínai divattervező felkérésére érkezett akkor Kínába, ahol a Harmónia nevű ruhakölteménnyel fémjelzett nagyszabású közös bemutatójuk elnyerte a Divathét fődíját, a „Best Natural Fashion Award”-ot, ezzel jutalmazva a legkifejezőbb kollekciót.

A kollekció a két nemzet közös motívumaiból merített, mint például a zsinórkötés. A Magyar Pavilon formaruhájáról Zoób Kati elárulta, hogy tradicionális nemzeti motívumként a páva jelenik meg a kollekcióban, természetesen kiegészülve egyéb, a magyar identitásra utaló jegyekkel. A tervezés során a könnyű beazonosíthatóság és a jellegzetes megjelenés mellett – a helyi klíma és a pavilon sajátosságait szem előtt tartva – alapvető szempont volt a praktikum és a kényelmes viselet is.

Forrás: OrientPress Hírügynökség