"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Természet ihlette lett pavilon

2010. február 8.

Öko - tényező: fenntartható pavilon a 2010 – es Shanghai Világkiállításra.

Sebastian J. írása az archdaily.com – on. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu. Másodközlés esetén kérjük a forrás feltüntetését!

A Mailitis A.I.I.M. lett építész iroda megkezdte a munkálatokat a 2010 – es Shanghai Világkiállításra szánt lett pavilonon. Az épület homlokzatán a természet különböző jegyeit: az erdőket, a tengert, a földet, az eget és a szelet jelenítik meg.

A pavilon a lett kultúra bemutatása mellett azokat a technológiai újdonságokat és intézkedéseket is a látogatók elé tárja, amelyeket a környezetvédelem területén tett meg az észak – európai ország.

A pavilon homlokzata százezer színes, átlátszó, a szélben lengedező műanyag lapocskából áll, így teremtve dinamikus hatást.

A pavilon fénypontja egy szélcsatorna lesz, ahol a kiválasztott látogatók megismerhetik a repülés élményét. Az ezer négyzetméter területű épület egy AERODIUM szélcsatornának ad helyet, amelyben a szerencsés vendégek lehetőséget kapnak egy ingyenes repülésre a függőleges csatornában.

Emellett filmeket és egyéb audiovizuális látványelemeket is bemutatnak a pavilonban elhelyezett kivetítőkön.

Három szélturbinát a pavilon tetején állítanak fel. Ezeket egy profi akrobata csapat mozgatására használják majd húsz méterrel a pavilon felett, az éjszakai égbolton.