"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Készpénz nélkül is vásárolhatnak a Sanghaji Világkiállítás látogatói

2010. január 8.

A Sanghaji Világkiállítás látogatói készpénz helyett egyetlen elektronikus kártyával fizethetnek mindenért a 2010-es világkiállításon, legyen szó ételről, italról vagy emléktárgyakról.

(orientpress.hu) Az Expo szervezői az állami tulajdonú Sanghaji Kereskedelmi Befektetési Vállalattal karöltve bocsátották ki a készpénzes fizetéseket kiváltani hivatott plasztikkártyát.
A kártya ára körülbelül 500 jüan (mintegy 15 000 forint). Az állami posta és a China Telecom fiókjaiban megvásárolható kártyákat Sanghajban több mint 7000 helyen tölthetik fel birtokosaik.

Vizet és üdítőitalokat nem lehet majd a bejáraton átvinni, így a látogatók csak az Expo területén vásárolt italokkal tudják szomjukat csillapítani. Az Expo összesen 5,28 négyzetkilométeren terül el, ebből 85 ezer négyzetméter büfék és különböző étkezők számára van fenntartva. Ezekben, és számos ajándékboltban is használhatóak lesznek a kártyák.

A kártya új fizetőeszközként működik majd a készpénz és a bankkártyák mellett – mondta Chen Xianjin, a Sanghaji Világkiállítás koordinációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Miao Mingmin, az Expo projektirodájának igazgatóhelyettese szerint a kártyák különösen a külföldi látogatók számára lesznek kényelmesek, hiszen nem kell pénzt váltaniuk ahhoz, hogy az Expón költhessenek.

A szervezők szándékai szerint hasonló kártyákat később a Jangce-delta több nagyvárosában is bevezetnek; mindebből 3,5 milliárd jüan bevétellel számolnak.

Forrás: OrientPress Hírügynökség