"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tíz évre megkapta a Mercedes-Benz nevet a sanghaji aréna

2009. december 8.

Tegnap tesztelték a World Expo Shanghai Performance Center világítását

A sanghaji expó épülőfélben lévő arénája - egy hétfőn aláírt megállapodás értelmében - tíz évre megkapta a jogot arra, hogy Kínában elsőként viselhesse a Mercedes-Benz nevet - tudósít a Xinhua hírügynökség.

(kisalfold.hu) Az aréna a helyi Oriental Pearl Group, az AEG (Anschutz Entertainment Group) és az NBA China (National Basketball Association) közös fejlesztése, a 2010. évi sanghaji expó négy új létesítményének egyike. Összesen mintegy 1,9 milliárd jüanos (277 millió dollár) beruházásról van szó, amiből az NBA China és az AEG együttesen 28 millió dollárral részesedik.

Ez az expó közepén, a Huangpu folyó partján egy szórakoztató, művészeti és sport komplexum, amiben a stadion mellett éttermek, mozik, szállodák, koncert terem, korcsolya pálya, luxuslakások, klubok, edzőtermek is helyet kapnak. A hétfőn aláírt szerződéssel 2011-től hivatalosan Mercedes-Benz Arénának fogják nevezni.

"Az új Mercedes-Benz Aréna még nagyobb súlyt ad majd a gazdag kultúrával rendelkező Sanghajnak a világ térképén, és nemzetközi szinten új célpontot jelent majd a művészeteknek és a divatnak" - mondta Klaus Maie, a Mercedes-Benz (China) elnök-vezérigazgatója Sanghajban.

A 18 ezer ülőhelyes aréna a Shanghai Xian Dai építész csoport tervei alapján készül. Sajtójelentések szerint az NBA és az AEG további hasonló rendetetésű arénák megépítését tervezi Kínában.

Forrás:www.kisalfold.hu