"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Chile Pavilon 2. rész

2009. október 7.

Az építőanyagokkal szemben támasztott kívánalmak: legyenek figyelemmel a korlátozott időtartamra, feleljenek meg a program céljainak, valamint közvetítsék a megfelelő hangulatot. A tervezést meghatározta, hogy az alap kivételével valamennyi felhasznált anyag újrahasznosítható.

A gerendákból álló tartószerkezet és a tető váza acélból épül, ami megkönnyíti az összeszerelést és a későbbi szétszedést, valamint világos, játékos és tiszta megjelenést kölcsönöz az épületnek.

Az újrahasznosított üvegből készülő, átlátszó homlokzatot acélháló védi a naptól, amely látni engedi a belső teret és beengedi a természetes napfényt. A rámpa mentén elhelyezett tematikus szobák szükségszerűen átlátszatlanok. Egy különleges, az időjárási viszonyokat tűrő acéllal vonják be őket, amely a felületén létrehoz egy bevonatot, így az a későbbiekben nem igényel karbantartást.

A járdák, a mennyezetek és a falburkolatok a chilei megújuló fenyőfa ültetvényekről származó fából készünk változatos formában, a többi közt furnér lemezből, a laminált lapokból valamint különböző fa elemekből. A laminált fenyő lapokat használják a rámpák borításánál és a „Mag” elnevezést viselő szoba dekorálásánál is. A tematikus szobák, a kiszolgáló helyiségek, a konferencia termek, a kiállító terek és a többi szoba falát furnér lemezzel borítják, de ebből az anyagból készül a padló is.

A homlokzatra egy hullámzó acél – fa napárnyékoló rendszert erősítettek, ami megakadályozza az épület túlmelegedését, és különleges látványt teremt a belső terekben. Az újrahasznosítható anyagok használata mellett a pavilon megfelel a szervezők által támasztott szigorú energia takarékossági követelményeknek.

Az építészek a végsőkig fokozták a természetes napfény beáramlását, a klimatizálásban árnyékolórendszer és újrafelhasználható anyagokból készült szigetelő anyagok segítenek. A kellemesen hűvös levegő biztosításában zöldtető is segít.