"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Chile Pavilon 1. rész

2009. október 6.

A Világkiállítás „Jobb város, jobb élet” témájának fényében a Chile Pavilon az ember és környezete kapcsolatára, a városi létre fókuszál - olvasható Chile hivatalos honlapján.

A pavilont a kiállítás térbeli igényeinek megfelelően építik meg oly módon, hogy az egyaránt megfeleljen a pavilon programjának. A 2500 négyzetméteres, áttetsző, szerves anyagokból épült pavilon egy hatalmas térben ad otthont Chile bemutatkozásának úgy, hogy a különböző programoknak külön helyiségeket biztosít.

A pavilont körülvevő áttetsző, figyelemre méltó homlokzat egy belső közösségi teret takar, amelyben összefutnak és elkülönülnek a különböző helyiségek.

Minden helyiség szerepet kap a pavilon által közvetített történetben. Egy városi utcával felérő, fából készült rámpa köti össze
a helyiségeket, amely a különböző tematikus szobákba vezeti a látogatókat.

A legfontosabb szoba a „Mag” elnevezést viseli. Itt egy emberi kapcsolatokról szóló város képe tekinthető meg egyszerű épületek, utcák és hálózatok helyett.

Az utazás csúcspontja egy főtér, ami felöleli a pavilon teljes területét és ahonnan a látogató valamennyi tevékenységben részt vehet. A téren ugyanakkor van egy kávézó, egy bolt, egy kiállító tér, valamint egy társadalmi és kulturális rendezvények tartására alkalmas terület.

Ha kíváncsi, milyen újrahasznosítható anyagokat használnak fel Chile pavilonjának építésénél, és szeretne még több képet megnézni az épületről, térjen vissza holnap is, cikkünket folytatjuk.