"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Nagy-Brittania bemutatta a felépülő pavilon tervét

2007. szeptember 21.

(Forrás: Shanghai Daily)
A Gondolatok pavilonja

Anglia lenyűgöző világító kocka formát választott nemzeti pavilonjául a 2010-es Shanghai Világkiállításra – jelentette be Carma Elliot Shanghai-i brit főkonzul.
A Heatherwich Stúdió által tervezett Gondolatok Pavilonja lett az első, öt másik tervező irodát maga mögé utasítva. Az elmúlt hónapban Shanghaiban bemutatták a hat tervet. A legnépszerűbb az volt, amelyet a britek végül kiválasztottak.
A pavilon egy dobozt formáz, mely körül több ezer tüske lebeg látható alátámasztás nélkül a központi tér felett.
A tüskékre, amelyek a szélben lengedeznek, apró színes fényforrásokat illesztettek, amely képeket tudnak megjeleníteni.
Nagy-Britannia Shanghai-i főkonzulja, Carma Elliot bejelenti a nyertes pályaművet

'A kép naponta vagy hetente változhat. Ha az emberek David Beckham-at szeretnék látni, akkor Beckham képét fogjuk rávetíteni. Ha Louis Hamilton nyeri a Forma 1-et akkor lehetséges, hogy megmutatjuk Hamilton-t' – mondta Elliot.
A pavilon belsejében, hatalmas digitális kijelzőkön különböző tartalmakat láthatnak a látogatók. A pavilonon kívül kiállítási tér és előadóterem, valamint kávázó és boltok kaptak helyet.
A főkonzul szerint az épület napközben is páratlan és egyedülálló látványt nyújt, éjszaka még pazarabb az összkép.
A 'Jobb város, jobb élet' mottó alatt meghirdetett EXPO pavilonjainak nem kevesebb, mint napi negyvenezer látogatót kell fogadnia hat hónapon át. Az alapítványok és magántőke bevonásával megvalósuló terv hatezer négyzetméter alapterületű lesz, ami a Huangpu folyó mellett létesülő világkiállítási helyszín 3, 28 négyzetkilométeres területén áll majd. A még hazai viszonylatban sem éppen csillagászati, átszámítva négymilliárd forintos költségtervbe már az installációt is beszámították. Az építkezést várhatóan a jövő nyáron kezdődik.