"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Megkezdődött a maláj pavilon építése

2009. augusztus 31.

Szombaton megkezdődtek Malajzia pavilonjának építési munkálatai a 2010 – es Shanghai Világkiállításon - értesült a Shanghai Daily. A harmóniát középpontba állító pavilon a golfozóknak külön is tartogat meglepetéseket és nyereményjátékok is lesznek, utóbbival kapcsolatban azonban nem árultak el többet a tervezők, mivel igazi meglepetést szeretnének okozni a látogatóknak.

A bernama.com – nak a a miniszter azt is elárulta, hogy a cél nem csupán az idegenforgalmi ipar felvirágoztatása, hanem a kereskedelem fejlesztése és a befektetések ösztönzése terén is sokat várnak az Expótól. Szeretnék behozni a köztudatba a legújabb maláj fejlesztéseket, a többi közt a pálmaolajból, gumiból, fából készült termékeket, valamint az elektronikai cikkeket.

A háromezer négyzetméteres pavilon hagyományos maláj kunyhóra emlékeztet. Homlokzata pálmaolaj és műanyag kombinálásával épül meg, amit az Expo után más épületnél újra hasznosítanak.

Az ország természetes tájait és a különböző etnikai csoportok békés egymás mellett élését helyezi a középpontba az „Egy Malajzia – harmonikus városi élet” elnevezésű pavilonjában. Malajziában 47 etnikai csoport él békésen együtt a városokban és vidéken.

„A hangsúly a városok és a falvak nyújtotta lehetőségek közötti harmónián és a köztük létrejövő kölcsönösségen van” – mondta Ng Yen Yen maláj turisztikai miniszter.

A két emeletes pavilon látogatói egy belső golfpályán megpróbálkozhatnak az ütéssel és a gurítással.

A pavilonban a Világkiállítás kiemelt fontosságú napjain, például szeptember 16 – án, a maláj nemzeti ünnepen és május 31 – én, amikor Kína és Malajzia felvette egymással a diplomáciai kapcsolatot, nyeremény sorsolásokat tartanak – tette hozzá a miniszter.

A maláj pavilon 20 millió ringgites (kb. 1,79 milliárd Ft) költségvetéssel készül a Világkiállításra.