"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






General Motors: utazás a jövőbe - 2. rész

2009. augusztus 26.

A pavilon fémes külső borítása és a rajta futó vonalak egy személyautó képét idézik. A négyszintes pavilon első szintjén váróterem, a negyediken egy VIP vendégek számára elkülönített terület lesz.

A új közlekedési rendszer modellje, amely megszabadítja Shanghait a közlekedési dugóktól és a balesetektől, az ezzel kapcsolatos multimédia alkalmazásokkal együtt a második és a harmadik emeleten lesz látható.

A központi tér egyik fő attrakciója egy négy dimenziós mozi lesz: a székek a film cselekményének megfelelően mozognak majd. Az egyedülálló vetítőteremnek köszönhetően 4 – 500 ember nézheti egy időben a 12 perces filmet.

A másik nagy durranás egy olyan autó bemutatása lesz, amelyet vélhetően a jövőben használnak majd.

A jármű képes lesz a többi kocsival és az utakkal való kommunikációra egyaránt.

A pavilon 200 négyzetméteres homlokzatán kínai diákok jövőről szóló filmjeit vetítik.

Írt már valaha levelet magának azzal, hogy csak húsz év múlva nyithatja ki? El tudja képzelni, milyen érzés lehet egy húsz évvel korábban megírt levelet megkapni saját magától? A SAIC-GM pavilonban a látogatók megírhatnak egy ilyen levelet maguknak vagy a barátaiknak, amelyet húsz év múlva kézbesítenek.

A látogatók a pavilon megtekintése után leírhatják jövővel kapcsolatos érzéseiket és reményeiket, és betehetik egy „tér – idő postaládába” – mondta Jin Qi, a pavilon igazgatója. Hozzátette: a pavilon a Kínai Postával működik együtt a levelek kézbesítésében.

Az autó pavilonok mindig is népszerűek voltak a Világkiállításokon. A 2005 – ös Aichi Expon a Toyota pavilonjának bejáratánál hét órát kellett várakozniuk. A SAIC-GM az egyetlen autógyártók által épített pavilon lesz a Világkiállításon.

A nemzetközi pénzügyi válság mindazonáltal súlytotta a General Motors észak – amerikai és európai egységeit is. A várakozások szerint a Világkiállítás által ismét a világ figyelmének középpontjába kerül a vállalat.

A vállalat a nemzetközi válság ellenére sem változtat az Expoval kapcsolatos terveit – mondta Wale. A GM egyedülálló lehetőségnek tartja a Világkiállítást, ahol megmutathatja, még mindig vezető szerepet tölt be a technológia és az innováció területén.

A pavilonban három millió látogatóra számítanak, hatvan százalékuk várhatóan online foglalja le helyét.

Forrás:www.shanghaidaily.com