"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






General Motors: utazás a jövőbe

2009. augusztus 25.

Milyenek lesznek az autók húsz év múlva? Hogyan fogunk közlekedni a városokban? Milyen lesz az életünk?

Az 1939 – es New York Világkiállításon a General Motors pavilonja vázolta fel először a szupersztrádák ötletét az „1960” elnevezéssel rendezett tematikus kiállításon.

Tizenhat évvel a világkiállítás után fejezték be az első autópálya rendszert az Egyesült Államokban, ami új területeket nyitott az emberiség mobilitásában. 2010 – ben az autógyártó ugyanezzel a témával rukkol elő a Shanghai Automotive Corpon (SAIC-GM) keresztül a Világkiállításon „Tégy egy utazást 2030 – ba” címmel. A pavilon ezúttal is azt próbálja megjósolni, milynek lesznek a járművek a jövőben, húsz év múlva.


A jövőbeni közlekedési rendszerek megszabadítják a városokat a forgalmi dugóktól. A járműveket robotpilóták irányítják majd, amelyek képesek lesznek az egymás közti kommunikációra, így elkerülik a baleseteket. Az autók az utakkal is beszélni tudnak majd, és a legjobb útvonalat tudják választani.

A SAIC-GM pavilon egy kőolaj - és károsanyag kibocsátás - , baleset - és dugó - mentes jövőbe enged bepillantást a látogatóknak, ami sokkal élvezetesebbé és izgalmasabbá teszi a vezetést mint valaha – mondta Kevin Wale, a General Motors kínai csoportjának elnök – vezérigazgatója.

A hatalmas ezüst tálra hasonlító pavilon a Huangpu – folyó partján, az Expo Puxi területén helyezkedik majd el. A külső spirál dizájn a modernitás érzetét sugallja.

Ha kíváncsi, milyen elképesztő ötletekkel és futurisztikus megoldásokkal várja a General Motors pavilonja a látogatókat, kattintson vissza holnap is, cikkünket folytatjuk!

Forrás: shanghaidaily.com