"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






12 új kikötő Shanghaiban

2009. augusztus 24.

12 kikötőt alakítanak ki a 2010 - es Shanghai Világkiállítás vendégei számára. A kikötők egy részében luxus yachtok számára külön horgonyzóhelyeket is kialakítanak. A létesítmények a város legrégebbi kikötőjében és rakpartján, a több, mint 150 éves Shilipu dokkban lesznek.

Az üzletekkel és éttermekkel tarkított, pazar sétányt is tartalmazó terület kialakítására 3 milliárd yuant költenek. A kikötők Shanghai leglátogatottabb vízparti városrésze, a Bund közelében helyezkednek majd el, és föld alatti átjáróval kapcsolódnak hozzá.

Egyelőre még csak néhány részletet hoztak nyilvánosságra az építkezéssel kapcsolatban. A várakozások szerint az Expo fellendíti a kínai hajózási ipart és fejleszti a vitorlázást és a vízi sportokat.

Az Olimpiai játékok sikerén felbuzdulva az ország komoly erőfeszítéseket tesz hajóépítő műhelyek és hajózási kellékeket gyártó cégek létesítése érdekében.

A Világkiállításra 70 millió látogatót várnak. Sokan közülük hajóval érkeznek majd. A luxus hajóval már rendelkező kínai üzletembereknek is azt tanácsolják, hogy az Expo - ra érkező üzletfeleiket yachtjukon szórakoztassák.

Shanghaiban jelenleg korlátozott a kikötők kapacitása, és egyelőre nem tudni, véglegesen megmaradnak - e a Világkiállításra kialakított kikötők.

A kínai csónak és hajógyártás gyermekcipőben jár, piacuk azonban lassan növekszik. Kínában 250 - 300 hajóépítő cég ismert, részben vagy egészben külföldi tulajdonossal.

Forrás: www.ibinews.com