"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






További négy ország jelentkezett

2007. november 16.

Újabb négy ország képviselői írták alá a részvételi szerződést, és jelentették be a Világkiállításra tervezett nemzeti pavilonjuk témáját. Nepál, Hollandia, Lengyelország, Egyesült Arab Emirátus aláírásával együtt a 180 résztvevő ország közül eddig kilenc írta alá a csatlakozási szerződést.
Hollandia saját pavilonjának építésébe 20 millió Eurót fektet be –mondta W. Van Weelden, a Világkiállítás hollandiai főbiztosa. A holland pavilon neve „Happy Street” lesz. 17 apró, különálló házból áll, bemutatva hogyan hasznosítják a teret, energiát és a vizet a nyugat – európai országban. Az utcakép rendkívül látványos lesz: egy fa cölöpökre épülő hullámvasút, amit éjszaka különleges fényekkel kivilágítanak.


A Lengyel pavilon a híres zeneszerzőjükre Frederic Chopinra összpontosít. „Chopin több mint zeneszerző, Ő a lengyel nemzet természetét reprezentálja. Nagyon modern értelmezését adjuk pavilonunkkal mesterműveinek.” –mondta Miroslawa Boryczka, a Világkiállítás lengyel főbiztosa.

Az Egyesült Arab Emirátusok 6000 négyzetméteres pavilonja bemutatja, hogyan küzd meg az ország a sivatagi településekbe való édesvíz szállítással vagy a házak elektromosság nélküli hűtésével, egyáltalán, az energiaszolgáltatással - mondta Ibrahim Al Abed, a Egyesült Arab Emirátusok Világkiállításért felelős főbiztosa.

Nepál fővárosa, Kathmandu művészetét és építészetének történelmét állítja ki. A pavilon a „Kathmandu meséje” elnevezést kapta.
A szervezők célja, hogy több mint 200 résztvevőt vonzanak a Világkiállításra, ezzel megdöntve a valaha felállított összes rekordot. Ma reggel a delegáció tagjai ellátogattak az Expo területére. Megnézték a „minta szektort”, melynek építkezése ez év közepén indult el.

Forrás: Shanghai Daily



Iszlám stílusú pavilon az új Wembley atyjától

(hg.hu) Sir Norman Foster tervezi az Egyesült Arab Emirátusok 2010-es expó pavilonját. A Sanghaji Világkiállítás egyre inkább építészeti viadallá kezd alakulni.

Alighogy bemutatták a 2010-es Sanghaji Világkiállításra tervezett brit pavilon győztes terveit, máris megérkezett egy újabb elképzelés. Ezúttal az Egyesült Arab Emirátusok pavilonjának látványtervét publikálták, amelyet nem más jegyez, mint az elmúlt években a kelet kedvenc építészévé előlépő brit szakember, Sir Norman Foster.

A high-tech építészet „nagy öregjének” számtó Foster legutóbb az új Wembley megtervezésével érte el, hogy a közbeszéd és a szakmai diskurzus újra az ő nevétől legyen hangos. Nagy visszhangot váltott ki a legmagasabb európai felhőkarcoló, a moszkvai City Tower terve is, amelyet nemrég kezdtek építeni.

Foster felkérése a pavilon megtervezésére tehát mindenképp ügyes húzás volt. Az Egyesült Arab Emirátusok leendő pavilonjáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy hatezer négyzetméternyi kiállítóteret foglal magába, magassága pedig húz méter lesz. Foster és irodája egy iszlám díszítőmotívumokat felvonultató, csipkeszerű külső borítást tervezett, mely a legősibb és leggyakrabban használt, nyolc körből összeálló mintát veszi alapul.

A belsőről annyit lehet tudni, hogy a hagyományos arab városszerkezet szerint alakítják ki. Egyaránt helyet kapnak majd benne technológiai innovációról tanúskodó illetve az arab kultúra hagyományaihoz kapcsolódó belsőépítészeti elemek.