"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Megbízható orvosi ellátás a Világkiállításon

2009. augusztus 11.

Shanghai vezető kórházai által működtetett öt orvosi állomás biztosítja a látogatók és a helyi lakosok védelme érdekében a 2010 – es Shanghai Világkiállításon az elsősegélynyújtást, a betegszállítást, a fertőzés – megelőzést valamint az ellenőrző hálózat kiépítését.

A helyi egészségügyi szakemberek az élelmiszerbiztonság, az orvosi kezelések, a közegészségügy, valamint a fertőzés - megelőzés területein körvonalazták elképzeléseiket csütörtökön, a Világkiállítással kapcsolatban tartott nemzetközi közegészségügyi szemináriumon.

A rendezvényre naponta 400.000 és 700.000 közötti számban várnak látogatókat, fél év alatt összesen 70 milliót.

Több mint 160 kormányzati szakértő, a WHO munkatársai valamint diplomaták vettek részt a rendezvényen.

„Az idegen nyelvet beszélő önkénteseink teljesítenek majd szolgálatot az orvosi központokban, és segítenek a külföldi betegeknek” – mondta Li Weiping, a Shanghai Egészségügyi Hivatal igazgatóhelyettese. Az Expo leendő látogatóinak megnyugtatására hozzátette: kiemelkedően jó orvosi ellátásra számíthatnak, mivel 5 – 10, a 30 helyi kórház munkatársaiból álló sürgősségi csapat is készenlétben áll.

7 – 10 mentő minden nap a Világkiállítás területén állomásozik, amelyek a kijelölt kórházakba szállítják a pácienseket. Helikoptereket a szigorú légiforgalmi ellenőrzések miatt nem használnak.

„A fertőző betegségek jelentik a legnagyobb kihívást, mivel több száz országból és régióból érkeznek látogatók” – tette hozzá Li. Emiatt az Egészségügyi Hivatal kidolgoz egy külföldi járványos betegségekre vonatkozó cselekménytervet is.

”Shanghainak a SARS vírus és a sertés influenza kezelésével kapcsolatban vannak tapasztalatai, azok az egyéb megbetegedések azonban, amelyekkel még nem találkoztunk, komoly fenyegetést jelentenek” – fejtegette Li. Emiatt megszigorítják a városba történő ki – és beléptetési ellenőrzéseket, valamint biztosítják a szükséges oltóanyagokat a látogatóknak.

A szakemberek abban egyetértettek: túl korai eldönteni, melyik külföldi látogatók kapnak védőoltásokat, mint ahogy azt is, milyen típusú vakcinákra lesz szükség. Mindez attól függ, milyen betegségektől kell leginkább tartani a Világkiállítás ideje alatt.

Forrás: english.cri.cn