"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Spanyolország bemutatta pavilon tervét

2007. november 13.

Spanyolország bemutatta a Világkiállításra készülő kosár alakú nemzeti pavilon látványtervét, és aláírta a részvételi szerződést.

A spanyol pavilonnak acél szerkezete és vesszőből fonott teteje lesz. Spanyol kézművesek különböző mintákat, színeket használnak a fonott területeken.- mondta Benedetta Tagliabue a pavilon tervezője. A fonott vesszőket speciális anyaggal vonják majd be, mely vízálló, és nagyszerűen szigetel mondta Tagliabue.


A fonott részek mindeközben átengedik a napsugarakat, vagyis a látogatók az égbolt kékjében gyönyörködhetnek, és olyan érzésük lehet a pavilon belsejében, mintha a szabad levegőn sétálnának - mondta a tervező.

„Spanyolországban a fonott termékek nagy múltra tekintenek vissza. Tudjuk, hogy Kínában is van ehhez hasonló kézműipar. Ezért úgy gondoltuk, hogy talán találhatunk ebben valami közös vonást” – vázolta elképzelését Tagliabue.

A pavilon szerkezetét nagyon erősre terveztem, mivel gondoltam a Világkiállítás ideje alatti esetleges rossz időjárásra, mint például egy tájfun vagy az esős időszak. – tette hozzá a tervező.

A spanyol kormány 1,8 millió Eurót költ pavilon építésére. –mondta Javier Conde de Saro, a spanyol kormány világkiállítási főbiztosa.

A pavilon valamennyi szintje együttesen 8500 négyzetméter területű lesz, a nyitott részek kulturális előadásoknak adnak helyet, a belső helyiségekben kiállításoknak és kávézóknak biztosítunk teret.

A főbiztos hozzátette: a szervezők igyekeznek bemutatni a spanyol kultúra gyöngyszemeit, például a flamenco táncot.

Spanyolország ötödikként írta alá a részvételi szerződést, és - Anglia, Svájc és Luxemburg után - negyedikként mutatta be nemzeti pavilonjának látványtervét.

1992-ben Spanyolország rendezte a Sevilla – i Világkiállítást. Jövőre egy, a fenntartható fejlődésre, azon belül a vizek fontosságára koncentráló expónak ad otthont Zaragozában.

Forrás: www.Expo2010China.com