"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A belföldi résztvevők ösztönzése

2007. november 8.

30 ezer négyzetméteren állíthatnak ki a belföldi résztvevők a 2010 – es Shanghai Világkiállításon. Az Expo szervezői valamennyi kínai tartománynak 600 négyzetméteres kiállítóteret biztosítottak.

A belföldi részvétel volt a kiemelt témája annak a tárgyalásnak, amelyet a tartományok és városok delegáltjai folytattak ma Shanghaiban.


Wang Jinzhen, a Kínai Államtanács Nemzetközi Kereskedelem Promóciós osztályának elnökhelyettese elmondta: fontos, hogy a helyi résztvevők megértsék: nem az elért eredményekkel való kérkedés, vagy külföldi tőke bevonzása a cél, hanem a városfejlesztés lehetőségeinek innovatív bemutatása.

Wang felidézte Wu Yi miniszterelnök-helyettes asszony szavait. Wu Yi korábban azt nyilatkozta: a Kína Pavilon kulcsa a „koncepció”, vagyis az átgondolt tervezés. Hozzátette: a tisztviselők számára a Világkiállítás egy vizsga, mely a helyi kultúra, történelem és a legújabb eredmények értelmezéséről ad tanúbizonyságot.

A helyi vezetőknek egyedülálló módon kell gondolkodniuk ebben az esetben az emberi fejlődésről folytatta Wang A gazdaság és a kulturális cserekapcsolatok erősítése nem kereskedelmi, hanem politikai feladat.

2008 áprilisáig a tartományoknak és a városoknak elő kell terjeszteniük előzetes kiállítási tervüket, ami tartalmazza a kiállítás látványtervét és a kulturális előadások leírását.

. A Kína Pavilon ad helyet a szárazföldi tartományoknak. Makaó, Hongkong és Taiwan pedig külön pavilonban mutatkozhat be.

Wang kiemelte: a helyi résztvevők csatlakozhatnak a Világkiállítás jegyeladásának média promóciójához és marketing projektjéhez, valamint segíthetnek tudatosítani a helyi emberekkel az esemény fontosságát.

Az Expo Vándorkiállítást eközben Kína négy nagyvárosában, Shanghaiban, Pekingben, Nanjingben és Hangzhouban bemutatták. A nemzetközi sajtó élénken érdeklődött a rendezvény iránt, melynek következő állomása jövő héten Chongqing lesz. A két napos találkozón a tisztviselők csoportos vitán vesznek részt, melyen újabb ötleteket vetnek fel a kiállítási tervekkel kapcsolatban.

Forrás: www.Expo2010China