"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






2010: Expo a városi élet szépségéért

2007. november 1.

(CRI) A 2010. évi Sanghaji Világexpo Koordinációs Irodájának vezető-helyettese, Zhu Yonglei újságíróknak elmondta, jól folynak a Világexpo előkészítési munkálatai, zökkenőmentesen folynak az infrastrukturális létesítmények, pavilonok és más épületek kivitelezései, és jól halad a munka a kiállítók bevonásával kapcsolatban.
Összefoglalónkban erről hallhatnak beszámolót. 2010. május elseje és október elseje között Sanghajban fogják megrendezni a Világexpót, amelynek fő témája: a városok szebbé teszik az életet. Az év októberéig több mint 170 ország illetve nemzetközi szervezet jelentkezett az expóra.

Zhu Yonglei, a Koordinációs Iroda vezetőhelyettese a többi között elmondta, tavaly augusztusban már megkezdték a infrastrukturális létesítmények építését a Világexpo-negyedben, az idén már hozzáláttak a főbb pavilonok kivitelezéséhez. Ez év júniusában már megindult a Világexpo központjának építése, s a többi pavilon kivitelezése is folyamatosan megkezdődött. Emellett néhány úgynevezett közös pavilont emelnek különösen a fejlődő országok számára, így például az afrikai országokkal együtt egy Afrika-pavilon felépítésére kerül sor."
Novembertől már biztosítják a telket azoknak a kiállítóknak, amelyek a saját erejükből építik pavilonjukat. E hónap közepén Sanghajban megrendezésre kerül a kiállítók második konferenciája, amelynek során a kiállítók szerződésben rögzítik részvételüket az expón. Figyelemre méltó, hogy a Világexpo negyedében egyetlen kínai pavilon lesz, ahol minden kínai tartomány, illetve tartományi jogú város 600 négyzetméteres területen mutatja be a gazdasági, a tudományos, a kulturális területen és a társadalom-fejlesztésében elért eredményeit. A 2010. évi lesz az első olyan Világexpo, amelyet egy fejlődő országban rendeznek. Kína mindent megtesz a Világexpo sikeréért, emellett a következő két évben különböző rendezvényeken népszerűsítik a Világexpót. Zhu Yonglei elmondta: „Azért népszerűsítjük a Világexpót, hogy az egész országban még jobban megismerjék és még nagyobb lelkesedéssel támogassák azt. Sanghaj az egész ország nevében rendezi a kiállítást, és a világkiállítás sikeréért nemcsak Sanghajnak kell vállalnia a felelősséget, hanem az egész országnak."
Zhu Yonglei ismertetése szerint a Sanghaji Világexpo idején beindítják az úgynevezett internetes Világexpót is. Jelenleg a szakértők a háromdimenziós technika felhasználásával dolgoznak az internetes változat előkészítésén. Ezzel kapcsolatban többek között leszögezte: „A rajzfilmkészítés technológiáját és az analóg technikát alkalmazva felteszik az expót az internetre. A honlap látogatói a világhálón is megnézhetik a világkiállítást. Ez nagyon érdekes, korszakalkotó jelentőségű esemény lesz a Világexpo történetében.
A világexpo szeretné az egész világ városai közül a körülbelül 30 legjellegzetesebb várost meghívni a kiállításra. Ezt a Világkiállítást Szervező Hivatala már engedélyezte.
A legjellegzetesebb városok negyedében a kiválasztott 30 legjellegzetesebb város bemutatja azt a gyakorlatot, azokat a jellemzőit, amelyek a lakosság életminőségének emelését segítik. Az expo tehát jó alkalmat kínál a világ városainak a városépítésben és a városfejlesztésben szerzett tapasztalatok kicserélésére. A látogatók pedig megismerhetik a jövő városainak világát.

(Forrás: http://hungarian.cri.cn)