"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Bearanyozódott az Expo

2009. január 8.

A 2010-es Shanghai Világkiállítás emblémáival díszített aranyrudakat adtak ki Kínában 2008. december 18-án. A korlátozott darabszámban kiadott aranyrudak már kereskedelmi forgalomban is kaphatók a China Golddeal Investment Co Ltd. és a China Bank of Communications árusító helyeinél.

A rudakat a Kínai Állami Bankjegy Nyomda Vállalat (CBPMC) készíti. Három készletet adnak ki: az elsőt még a tavalyi év végén elkezdték árusítani, a következő két széria pedig 2009-ben és 2010-ben jelenik meg a forgalomban.

A különleges aranyrudak grammjáért 6400 Ft-nak megfelelő yuan-t kell leszurkolni. Az első sorozat négy méretben készült. Az 50 grammosból hatezer, a 100 grammosból háromezer, az 500 grammosból kétszáz, míg az egy kilós aranytömbből száz darabot dobtak piacra.

Az aranyrudak a Világkiállítást népszerűsítik. Akadnak köztük olyanok, amelyekbe a logot ütik bele, másokra Haibao, a világkiállítás kabala figurája, vagy éppen az Expo hivatalos „Jobb Város, Jobb Élet” mottója kerül – mondta Chen Xianjin , a Shanghai Világkiállítás Koordinációs Irodájának helyettes igazgatója.

Forrás: www.Expo2010China.com