"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A Világkiállítás lehetősége az Internet

2008. november 8.

Kalauzol, tájékoztat és tanít a Shanghai Expo Online 2010 - ben – ígérik az Online Világkiállítás szervezői. Az Internet segítségével még szélesebb körben élvezhetők a Világkiállítás eseményei. A cél, hogy emberek százmillióinak adjon lehetőséget – legalábbis virtuálisan- a 2010-es Expon való részvételre.

Shanghaiban rendezték meg a második kínai-amerikai internetiparági fórumot - adta hírül a privatbankar.hu.


Kína jövője az internettől függ

(privatbankar.hu) A gyorsan növekvő internet kulcsfontosságú szerepet játszik Kína modernizációjában, valamint elősegíti a nyitást és a reformot - közölte a kínai államtanács információs irodájának tisztségviselője pénteken.

Caj Ming-csao (Cai Mingzhao) miniszterhelyettes a második amerikai-kínai internetiparági fórum sanghaji megnyitóján elhangzott beszédében a világháló jelentőségét példákkal is alátámasztotta. A májusi szecsuani (Sichuan) pusztító erejű földrengéssel kapcsolatban elmondta, hogy két nappal a Richter-skála szerinti 8-as erősségű rengések után egy, a katasztrófa sújtotta térségben élő lány közölt az interneten olyan információkat, amelyek alapján ki tudták jelölni a légi segélyszállítmányok helyét. A megfelelő helyen ugratott ejtőernyős csapatok végül számos vencsuani (Wenchuan) túlélőt mentettek ki a romok alól.

Caj szerint az internet és a hozzá kapcsolódó iparágak felgyorsították a reformfolyamatokat, és az ország társadalmi és gazdasági fejlődésének mozgatórugóját adják. A kínai elektronikus kereskedelem (e-commerce) együttes tranzakcióinak értéke 2007-ben elérte a 2,14 billió jüant (64.699 milliárd forintot), és ez az előző évhez képest 90 százalékos növekedést jelent. A kínai Kereskedelmi Minisztérium előrejelzései szerint az e-commerce a legfontosabb kereskedelmi csatornává fog válni. Tíz éven belül a kereskedelmi tranzakciók 70 százaléka zajlik majd elektronikus csatornákon keresztül.

Kínában naponta mintegy 240 ezerrel gyarapodik a világhálót használók száma, az internetes társadalom három-négy éven belül eléri a félmilliárdot - hangsúlyozta a miniszterhelyettes. A kínai internetpiacban hatalmas lehetőségek vannak, amelyeket Caj reményei szerint a világ minden részéről érkező vállalatoknak sikerül majd kiaknázniuk. A pénteken kezdődött kétnapos fórumon több min száz kínai és amerikai szakember vesz részt.