"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A világkiállítás főépülete szerkezetkész

2008. november 1.

(hirextra.hu -MTI) Elkészült a 2010-es sanghaji világkiállítás központi épületének acélszerkezete, a 142 ezer négyzetméteres csarnok az expo alatt különböző ünnepségeknek, ceremóniáknak és nemzetközi tanácskozásoknak ad otthont. Az Expo Központ egyike annak az öt, környezetbarát technológiával épülő csarnoknak, amely a világkiállítás után is fennmarad.

Sanghaj Putung (Pudong) körzetében létesítendő kiállítási terület elsőként felhúzott központi épületében, jelenleg a gépészeti munkákon és a homlokzat kialakításán dolgoznak - mondta Ku Ja-nan (Gu Ya'nan) a Sanghaji 7. számú Építőipari Vállalat vezérigazgatója.

A tavaly júniusban indult építkezés a tervek szerint 2009 novemberében fejeződne be, a mostani állás szerint az Expo Központ jóval a kitűzött határidő előtt elkészül - hangsúlyozta a vezérigazgató. A világkiállítás állandó épületei környezetbarát technológiák és alapanyagok felhasználásával, a legmagasabb környezetvédelmi szabályok betartásával készülnek.

Az Expo Központ egyike annak a három kínai épületnek, amelyet már az ország legmagasabb környezetvédelmi előírásai alapján terveztek. A működtetéshez szükséges villamosáram 50 százaléka és a vízfelhasználás 30 százaléka megújuló, vagy újrahasznosított forrásból származik.

A külföldi pavilonok közül Japáné olyan lesz, mint egy "lélegző organizmus" , ezzel kívánva bemutatni, hogyan tudja jobbá tenni az ökológiai technológia az emberek életét.

Működtetésére a szervezők szerint csak tiszta energiát, például napenergiát használnak majd. Tematikája felöleli a múltat, a jelent és a jövőt, számtalan intelligens robot teljesít majd szolgálatot.

(A 6000 négyzetméteres japán pavilon nagyobb lesz, mint bármely más világkiállítás japán bemutatójának színtere.)Az expo épületeinek 2009 végére kell elkészülniük, a próbaüzem 2010 januártól indul. A sanghaji világkiállítás 2010. májustól októberig tart, és több mint 200 szervezet, illetve ország képviselteti rajta magát. Több mint hetvenmillió látogatóra, köztük ötmillió külföldire számítanak.


Forrás: www.hirextra.hu
Képek forrása: www.expo2010china.com