"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Új szerepben Alain Delon

2008. október 29.

Új szerepben Alain Delon világhírű francia színész: a sztár a 2010-es Shanghai Világkiállítás francia “Expo-nagykövete” lesz.

Jose Frenches, a Franciaország részvételéért felelős COFRES vállalat elnökének választásával Nicolas Sarkozy francia elnök is elégedett volt. Sarkozy elismerését fejezte ki és kijelentette: kormánya bízik abban, hogy Delon személye felkelti a kínaiak érdeklődését, így még többen keresik fel majd a francia pavilont.

Kérdésünk: Ön szerint ki az a magyar közéleti személyiség, aki méltóképpen képviselhetné hazánkat Magyarország tiszteletbeli nagyköveteként a 2010-es Shanghai Világkiállításon? Írjon az egyeb@vilagkiallitas.hu címre. A legtöbb szavazatot kapott nevet közzétesszük az oldalon.

A francia kormány aktív szerepvállalást tervez a Shanghai Világkiállításon, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tovább erősítsék a Kínával fenálló diplomáciai kapcsolatokat.

Az Expo fél éve alatt Delon a pavilonban zártláncú televízió adások keretében a látogatókkal is megosztja Kínával kapcsolatos korábbi élményeit és a kínai emberekről szerzett benyomásait.

Alain Delon nézők millióit hódította meg a Zorró és a Fekete Tulipán című filmek főszereplőjeként. Zorróként 800 millió kínai ismerhette meg a színészt, aki a vele egykorú kormánytisztviselők körében is roppant népszerű. A Delon név az ázsiai országban is beszivárgott a köznyelvbe: a férfiasság és szépség rokonértelmű szava lett. A művész filmjeiből múltidéző kiállítást is rendeznek Shanghaiban, melynek védnöke Wen Jiabao (温家宝 - Kínai Népköztársaság miniszterelnöke).

A francia pavilont támogató cégek közt van egyebek mellett az LVMH, a Lafarge, valamint a Sanofi Aventis.



Forrás:
http://blogs.lexpress.fr/media
www.expo2010china.com