"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Ezer négyzetméternyi Magyarország Sanghajban

2007. szeptember 8.

(privatbankar.hu-MTI - Kép forrás: Expo2010 Shanghai China)

Magyarország önálló pavilonnal vesz részt a 2010-es sanghaji világkiállításon - erről született megállapodás szerdán Sanghajban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök látogatása alkalmából.

A részvételről szóló hivatalos szerződést Huszty András, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott, és a kínai szervezők írták alá a magyar kormányfő és Han Cseng (Han Cheng) sanghaji főpolgármester jelenlétében. Az aláírást megelőzően Gyurcsány Ferenc megbeszélést folytatott a 20 milliós kelet-kínai gigapolisz első emberével.

Magyarország ezer négyzetméteren lesz jelen a \"Jobb élet, jobb város\" mottóval rendezendő világkiállításon, amelyre 70 millió látogatót várnak. A pavilonokat a kínaiak építik, a résztvevők csak a belső kialakítást végzik.

A magyar kormány 3 milliárd forintot hagyott jóvá a sanghaji expón való részvételre. Huszty András miniszterelnöki biztos szerint a részletek egyelőre kidolgozásra várnak; a cél a kiállítást felkereső 65 millió kínai látogató érdeklődésének felkeltése Magyarország iránt.