"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A 2010-es Világkiállitással kapcsolatos szerződések 3.

2007. december 25.

Jogi tanács, szerződések, szakértői tevékenység, "Gömböc" közbeszerzés és testvérvárosi találkozó.
Összegek:
Nagy Lilla: szakértői tevékenység, társadalmi szervekkel való együttműködés... >>1.650.000 Ft (Nettó érték)
6.666.666 Ft (Nettó érték)
Kattintson ide >> Elolvasom...


Nagy pénzek az expóra
Milliók jutottak a miniszterelnöki megbízott munkatársainak

2010. március 13.

Thurzó Katalin

Évek óta komoly előkészítő munka zajlik a Miniszterelnöki Hivatalban az idén májusban nyíló sanghaji világkiállítás kapcsán. Legalábbis ami az expóval kapcsolatos tanácsadói szerződéseket illeti, amelyek között akad olyan kifizetés is, amelyet a hivatal munkatársai kaptak.

Három évvel ezelőtt határozott úgy a magyar kormány, hogy hazánk önálló pavilonnal képviselteti magát a 2010 májusában nyíló sanghaji világkiállításon, 3,29 milliárd forintos költségvetéssel. Az expón való megjelenést külön miniszterelnöki megbízott felügyeli a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH). Huszty Andrást még Medgyessy Péter nevezte ki miniszterelnöksége idején a magyar–kínai gazdasági kapcsolatok és a világkiállítás felelősévé.

A Kormányszóvivői Iroda által lapunknak megküldött világkiállítással kapcsolatos szerződések jegyzékében több tucat tanácsadói szerződés szerepel, melyek között akadnak például olyanok is, amelyek Huszty András titkárságának munkatársai nevére szólnak, több millió forint értékben. Így például az expóval kapcsolatosan már a 2007-es hivatalos kormányhatározat előtti évben busás javadalmazásban részesült a miniszterelnöki megbízott két munkatársa, akik információink szerint egyébként a MeH alkalmazásában állnak. Egyikük Szunomár Ágnes Kína-szakértő, aki az elmúlt években több konferencián is Huszty András tanácsadójaként, illetve közvetlen munkatársaként tartott előadást a sanghaji előkészületekről...

Az évek során a kiírásokban Szunomár Ágnes neve szerepelt több expóval kapcsolatos közbeszerzési pályázat kapcsolattartójaként is, amihez hivatali e-mail címmel és telefonszámmal is rendelkezett.

Ez is bizonyítja, hogy munkáját egyébként is a MeH kötelekében végezte. A szerződött partnerek között Huszty titkárságának egy másik dolgozója is szerepel. Nagy Lilla 2006-ban, vagyis a 2007-es kormányhatározat előtt már 3,3 millió forintot kapott a világkiállítással kapcsolatos szervezési feladatok ellátásáért, illetve a társadalmi szervekkel való együttműködésért.

A következő évben több mint ötmillió forintos megbízás keretében egy 2008-ban megrendezett magyar–kínai testvérvárosi találkozó megszervezése is a feladatai közé tartozott, és a szakértői részvétel az expó előkészítésében. A miniszterelnöki megbízott munkatársa a MeH-től eddig összesen több mint 9,5 millió forintot kapott.

Forrás: www.mno.hu



Helyreigazítás

2010. október 25. 15:10

A Magyar Nemzet 2010. 06. 15-i számában az Átvilágítják az expó szerződéseit című cikkben azt a valótlan látszatot keltettük, mintha Szunomár Ágnesnek, a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadójának a Miniszterelnöki Hivatallal egy időben állt volna fenn megbízási és munkajogviszonya.

Ugyanezen cikkünkben valótlanul keltettük azt a látszatot továbbá, mintha gyermeke születésével összefüggésben fennálló fizetési nélküli szabadságának ideje alatt Szunomár Ágnes részére a Miniszterelnöki Hivatal megbízási díjat vagy munkabért fizetett volna.

Forrás: www.mno.hu/portal/744408