"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


UFO pavilon - Művészetek Központja

Tengeri kagyló: az acélszerkezet már áll - 2009 április 14.

Mind a 34.000 tonnányi acélszerkezetét felállították a nyolcvanezer négyzetméter alapterületű Expo Művészetek Központja épületének - jelentette be a Shanghai Szerkezeti Csoport. A tervek szerint az épület szerkezeti munkálatait még ebben az évben befejezik.

Az elmúlt több mint fél év alatt mind az öt véglegesen megmaradó pavilon, név szerint a Kína Pavilon, a Téma Pavilon, az Expo Központ, a Művészetek Központja és az Expo Boluevard szerkezeti munkálatai befejeződtek. Az egyesek szerint tengeri kagylóra, mások szerint UFO-ra emlékeztető épület a Huangpu-folyó északi partján helyezkedik el.

Az épületben hatalmas, körkörös központi színpad kapott helyet, melynek belső szerkezete három dimenzióban variálható. A nézőtér mérete az előadástól függően 4.000, 8.000, 12.000, vagy 18.000 ülőhelyessé alakítható.

A színpad mérete és funkciója egyaránt rugalmasan változtatható lesz az előadás megkívánta igényeknek megfelelően. A színpad alapterülete különböző alakzatokra formálható, műfajtól függően pedig a jégshow-k éppen úgy megrendezhetők lesznek benne, mint a szóló hangversenyek. A központ külső falain hatalmas képernyőkre vetítik a benti előadások élő képét.

A repülő csészealjhoz hasonlatos pavilon mérete tízezer négyzetméterrel a Shanghai Nagyszínház területét is túlszárnyalja. Lesz benne hangverseny és színház terem, zenei - és filmklubok, bárok, éttermek, sőt: játék szobák is. A bárok és klubok a nap huszonnégy órájában működnek majd.

Forrás:http://en.expo2010.cn

Felszállt az Expo UFO - 2007 december 30.Nyolcvanezer négyzetméteren megkezdődött az Expo UFO, hivatalos nevén Performing Arts Center (Művészetek Központja) építése. A páratlan építmény 18 ezer néző befogadását teszi lehetővé. A repülő csészealjhoz hasonlatos pavilon mérete tízezer négyzetméterrel a Shanghai Grand Theatre területét is túlszárnyalja.

Az UFO a Világkiállítás délkeleti részén, a Huangpu folyó keleti partján épül meg. "Az épület a kultúra és szórakoztatás új meghatározó építmény lesz" -mondta Yang Dinghua, Shanghai polgármester helyettese.

A 2009 végére befejeződő központban a város első olyan, körkörös színpadát építik meg, melynek belső szerkezete három dimenzióban variálható.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A színpad mérete és funkciója egyaránt rugalmasan változtatható lesz az előadás megkívánta igényeknek megfelelően. A színpad alapterülete különböző alakzatokra formálható, műfajtól függően pedig a jégshow-k éppen úgy megrendezhetők lesznek benne, mint a szóló hangversenyek.

A központ külső falain hatalmas képernyőkre vetítik a benti előadások élő képét.

Az épület számos különböző szórakozási lehetőségnek ad majd otthont. Lesz benne hangverseny és színház terem, zenei - és filmklubok, bárok, éttermek, sőt: játék szobák is.

Egyes funkciók, mint például a bárok és klubok, a nap huszonnégy órájában működnek majd.

A központot a Shanghai Xian Dai Architectural Design Group tervezte. A beruházás értéke 148.6 millió amerikai dollár, de ebben nincs benne a terület ára -jelentették be a város tisztviselői.

"A központ tervezőit az a szándék vezette, hogy egyesítse a kultúrát és a csúcstechnológiát, a jelent a jövővel és Kínát a világgal" -mondta Wang Xiao'an, a csoport főépítésze.

A 5.28 négyzetkilométeres Expo helyszínén a négy meghatározó állandó pavilon egyike a Performance Center. A megvalósuló tervet a világ valamennyi tájáról érkezett 27 pályaműből választották ki a szakemberek.

A másik három projekt - a China Pavilion (Kína pavilon), a Theme Pavilion (Téma pavilon), és az Expo Center (Expo központ) - építési munkálatai már elkezdődtek.

Forrás: www.Expo2010China.com