"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Francia pavilon

Francia pavilon - 2008. március 28.

Franciaország bemutatta nemzeti pavilonját, melyet hatalmas költségvetéssel épít fel a 2010-es Világkiállításra Shanghaiban.

A kiválasztott nyertes terv modelljét három másikkal együtt állították ki a Shanghai Várostervezés Kiállító Központjában tartott bemutatón.

49 pályázó közül választották ki a nyertes tervet, amely a "The Sensual City" (Érzéki Város) nevet viseli.

A hivatalos kiadvány PDF-ben

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A terv középpontjában egy egyszerű épület áll, hatalmas, francia stílusú belső kerttel. A körülötte lévő víz által úgy tűnik, mintha lebegne - mondta Jose Freches, a tervező COFRES (La Compagnie Française pour l'Exposition de Shanghai) elnöke.

A francia kormány rekord összeget, 50 millió Eurót ( mintegy 12,5 milliárd Forintot) költ nemzeti pavilonjának megépítésére. Xu Bo, a Shanghai Világkiállítás Koordinációs Irodája Nemzetközi Részvételi Osztályának igazgatója megerősítette: információi szerint a francia pavilon költségvetése a legmagasabb az eddig bejelentett tervek közül.

A teljes költségvetés legalább 80 százalékát felhasználják majd a hatezer négyzetes pavilon építésekor -mondta a tervező.

A Francia pavilont Jacques Ferrier és a csapata tervezte. A cél az volt, hogy megerősítsék Franciaország jelenlétét Kínában. Nicolas Sarkozy francia elnök a terv kiválasztása után azt mondta: "minden tehetségünket és pénzügyi erőnket összegyűjtjük, hogy megvalósíthassuk az elképzelést".

A pavilon építésénél a legfejlettebb környezetvédelmi technológiát és építőanyagot használják, fényes példája lesz az energiahatékonysági és a újrahasznosítási technológiáknak - olvasható a francia pavilon hivatalos honlapján.

A nyertes tervet már kiválasztották, de Shanghaiban bemutatják a pályázat döntőjébe került három további tervet is, amelyeknek a következő neveket adták tervezőik: "A francia pavilon", "A változatosság pavilonja" és "Descartes ege".

További döntős tervek // The other competitors (PDF 1,3Mb)

A franciák azért döntöttek a másik három terv bemutatása mellett, mert úgy ítélték meg, hogy a pályázók sok időt töltöttek a pavilon megtervezésével, és valamennyi terv kiváló és innovatív alakjában és tartalmában egyaránt.

A Francia pavilon kiállításán a tervek szerint meghallgatják a Shanghaiban élők véleményét. A tárlat április 6-áig tekinthető meg.

Forrás: www.Expo2010China.com