"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // PavilionsClick for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónkTÁMOGATÓINK

CégbemutatóCsatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.


Egyesült Arab Emirátusok pavilonja

Iszlám stílusú pavilon az új Wembley atyjától

(hg.hu) Sir Norman Foster tervezi az Egyesült Arab Emirátusok 2010-es expó pavilonját. A Sanghaji Világkiállítás egyre inkább építészeti viadallá kezd alakulni.  

Alighogy bemutatták a 2010-es Sanghaji Világkiállításra tervezett brit pavilon győztes terveit, máris megérkezett egy újabb elképzelés. Ezúttal az Egyesült Arab Emirátusok pavilonjának látványtervét publikálták, amelyet nem más jegyez, mint az elmúlt években a kelet kedvenc építészévé előlépő brit szakember, Sir Norman Foster.

TOVÁBBI KÉPEK PDF-BEN ...

A high-tech építészet "nagy öregjének" számtó Foster  legutóbb az új Wembley megtervezésével érte el, hogy a közbeszéd és a szakmai diskurzus újra az ő nevétől legyen hangos. Nagy visszhangot váltott ki a legmagasabb európai felhőkarcoló, a moszkvai City Tower terve is, amelyet nemrég kezdtek építeni.
Foster felkérése a pavilon megtervezésére tehát mindenképp ügyes húzás volt. Az Egyesült Arab Emirátusok leendő pavilonjáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy hatezer négyzetméternyi kiállítóteret foglal magába, magassága pedig húz méter lesz. Foster és irodája egy iszlám díszítőmotívumokat felvonultató, csipkeszerű külső borítást tervezett, mely a legősibb és leggyakrabban használt, nyolc körből összeálló mintát veszi alapul.
A belsőről annyit lehet tudni, hogy a hagyományos arab városszerkezet szerint alakítják ki. Egyaránt helyet kapnak majd benne technológiai innovációról tanúskodó illetve az arab kultúra hagyományaihoz kapcsolódó belsőépítészeti elemek. 

Forrás: hg.hu