"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Milánó vagy Izmir? Ma dőlt el, kié a 2015-ös Világkiállítás

2008. március 31.

12:08

Hol lesz a 2015-ös expo - a kérdésre a világkiállítás nemzetközi irodájában Párizsban adjak meg a választ ma délután fél háromkor az erről szavazó 154 ország képviselői. Az észak-olasz metropolisz és a török kikötőváros, az egykori Szmirna közötti verseny az utolsó szavazatig tart: Milánó 10-20 voksnyi előnnyel számol, de az olaszok török ármánytól tartanak, és fáradhatatlanul lobbiznak.


A szavazás előtti órákban Milánó polgármesterasszonya, Lombardia tartomány elnöke, Romano Prodi kormányfő, az olasz külügy- és külkereskedelmi miniszter hat óra alatt 50 országot igyekszik majd meggyőzni arról, hogy Milánót válasszák. Érdekes módon a muzulmán államok nem feltétlenül Izmirt támogatják, Olaszország például megszerezte magának Egyiptomot, az olaszok inkább az európaiak árulásától tartanak. Kiszivárgott, hogy Kenya nagykövetasszonyát a milánóiak CD-lemezcsomaggal csábították el, a Scalaban fellépett Maria Callas áriáival. Törökország viszont 50 millió dolláros afrikai segélyt ígért. Izmirben egyenesben közvetítik a párizsi szavazást, és feszült a várakozás Milánóban is, ahol utoljára 1906-ban rendeztek világkiállítást. Olasz számítások szerint az expo 29 millió turistát jelentene, 70 ezer új munkahelyet és minimum 4-5 milliárd euró bevételt.

Sárközy Júlia (Róma)

Milánóban rendezik a 2015-ös világkiállítást
2008-03-31 20:45

Milánóban rendezik a 2015-ös világkiállítást - döntött Párizsban az eseményt szervező nemzetközi iroda. Az olasz nagyváros a törökországi Izmírrel szemben kapta meg a rendezés jogát.

A milánói pályázat kampányszlogenje a 'világot táplálni, energia az életnek' volt. A legközelebbi világkiállítást az idén júniusban nyitják meg a spanyolországi Zaragozában.

Forrás:www.mr1-kossuth.hu